Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'dan iddia: Siyaset ve bürokrasiden "Arkandayız, sonuna kadar yanındayız" diyenler vardı

Mehmet Aydın açıklamasında, kendisine bürokrasi, siyaset ve yargı dünyasından bazı kişilerin destek verdiğini iddia etti. Aydın ayrıca, yurtdışında olduğu dönemde terör örgütleri ve mafyanın takibinde olduğunu da savundu

Fotoğraf: AA

"Çiftlik Bank" davası sanığı Mehmet Aydın, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu’na açıklamalarda bulundu.

Mehmet Aydın, Çiftlik Bank’ın popüler olduğu dönemde kendisine yargı dünyası ve bürokrasiden önemli isimlerin destek olduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çiftlik bank sisteminde sizin sadece görünen yüzü olduğunuz ancak çok daha farklı güçler tarafından bu sistemin yönetildiği iddia ediliyor. Başından beri yalnız mıydınız?" sorusuna yanıt veren Aydın, "Benim o dönemde arkamda bir güç vardı. Ancak bu güç sanıldığı gibi karanlık bir güç değildi. Dönemin sivil, askeri, bürokrasiden, bakanlar, milletvekilleri, hakimler, savcılar, belediye başkanları, kaymakamlar, askeri, polisi her kesimden “yürü Mehmet arkandayız, sonuna kadar yanındayız, sen devlet için faydalı olanı yapıyorsun seni destekliyoruz” diyen yüzlerce insan vardı" ifadelerini kullandı.

Yurtdışında olduğu dönem terör örgütleri ve mafyanın da takibinde olduğunu iddia eden Aydın, "Tehditler ve şantajlara karşı terör örgütü DEAŞ ve yerel mafya benden para istediler. Bunlara karşı durduğum için medyadaki güçlerini kullandılar, fitili ateşlediler" dedi.

Mehmet Aydın Çiftlik Bank’a para yatıranlar arasında birçok ünlü isim olduğunu söyledi ancak isimlerini vermedi.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU