Karamollaoğlu: Biz adaletin kendisine değil de binalarına itibar gösterirsek orada ciddi sıkıntılar var demektir

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Adalet denildiği zaman lafa değil icraata ihtiyaç var! Adalet zihinlerde yatar ve bir tavırdır" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu  Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

Karamollaoğlu, Türkiye'nin gündeminde yer alan seçim barajı tartışmalarına ilişkin partisinin fikrini, "Bizim temel kanaatimiz seçimlerde bir barajın olmamasıdır. Seçim barajının olmaması milletin farklı kesimlerinin düşüncelerinin meclise yansımasını sağlar ve bu demokrasinin bir gereğidir ifadeleriyle açıkladı.

"Adalet denildiği zaman lafa değil icraata ihtiyaç var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adli Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamaları da eleştiren SP lideri şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biz adaletin kendisine değil de binalarına, toplantı salonlarına önem vererek itibar gösterirsek orada ciddi sıkıntılar var demektir.

Lafla peynir gemisi yürümez. Adalet denildiği zaman lafa değil icraata ihtiyaç var.  Adalet zihinlerde yatar ve bir tavırdır.

"Dünyada faizleri bizden yüksek olan sadece 2 tane ülke var"

TÜİK tarafından dün açıklanan büyüme rakamlarına da değinen Karamolloğu, "TÜİK’i tebrik etmek istiyorum. Bu işi nasıl başarıyorlar bilmiyorum? Rakamları eğip bükerek her şey iyi gidiyor intibasını doğurabilirsiniz ama insanlar gerçekleri yaşayarak görüyor. Gerçeklerden kaçmak kimseye fayda sağlamaz" diye konuştu.

Dünyada faizleri Türkiye'den daha yüksek olan 2 ülke bulunduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "Herhangi bir ekonomist dışarıdan baksa burada ciddi bir problem olduğunu anlar" ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU