KYK'da manevi danışmanlık yapan din görevlisi, yaşları 4 ile 10 arasında değişen 3 kızını öldürdü

Trabzon'un Of ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki Emre Göktaş, 3 kızını çay bahçesinde silahla vurarak öldürdü

Trabzon Of'ta eşinden 4 aydır ayrı yaşayan 36 yaşındaki imam Emre Göktaş, 4,7 ve 10 yaşlarındaki 3 kızını öldürdü / Fotoğraf: Instagram

Trabzon'un Of ilçesinde evlerinin bir kilometre uzağındaki çay bahçesine götürdüğü kızları Yaren, Hiranurve Elif Göktaş'ı tabancayla başlarına ateş edip öldüren cami imamı Emre Göktaş'ın  ilk ifadesinde "Çocuklarım benden çok soğumuştu. Kendimi kaybettim. Hiçbir şeyi hatırlamıyorum" dediği öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Uluağaç Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalledeki camide imam olarak görev yapan Emre Göktaş (36), 112 Acil Çağrı Merkezi’ni telefonla arayıp 3 kız çocuğunu öldürdüğünü ihbar etti.

 İhbar üzerine adrese jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çay bahçesine gelen ekipler, kanlar içinde yerde yatan Yaren (10), Hiranur (7) ve Elif Göktaş (4) adlı kardeşlerin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerinde bekleyen Emre Göktaş da suç aleti tabancayla jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Çocukların cansız bedeni olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

 

Öte yandan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Sırma, bölgeye gelerek görevlilerden bilgi aldı.

Eşine şiddet uyguladığı için uzaklaştırma cezası almış

İmam Emre Göktaş’ın, anlaşmazlık yaşadığı 12 yıllık eşi S. Göktaş ile boşanma aşamasında olduğu, hakkında eşini darp ettiği gerekçesiyle bir aylık uzaklaştırma kararı verildiği, olay günü sona eren karar sonrası da çocuklarını görmek için yanına aldığı öğrenildi. Olay günü çocuklarını yeniden annelerine bırakması beklenen babanın cinayeti gerçekleştirdiği belirtildi.

"Çocuklarım benden soğumuştu"

Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma sürerken, gözaltına alınan Emre Göktaş, güvenlik gerekçesiyle Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda sorguya alındı. Şüphelinin, avukat talebinde bulunduğu sorgusunda ifadesi de ortaya çıktı.

Göktaş'ın ifadesinde, "Çocuklarım benden çok soğumuştu. Kendimi kaybettim. Hiçbir şeyi hatırlamıyorum" dediği belirtildi.

KYK'da manevi danışmanlık yapıyordu

Öte yandan işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevki beklenen şüphelinin, sosyal medya hesabında, eline aldığı kediyle çekildiği fotoğraf karesini, "İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok sever oldum... demiş şair" notuyla paylaştığı dikkat çekti.

kedili.jpg
Ekran Görüntüsü: Instagram

 

Göktaş’ın bir başka paylaşımda ise, "Yeni görevimiz KYK Manevi danışmanlık. Mevla muvaffak eylesin" yazdığı da görüldü.

manevi.jpg
Ekran Görüntüsü: Instagram

 

Bu arada Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemleri süren 3 kız kardeş, bugün ilçede kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU