Taliban üyesi Hakkani: Herkes için af ilan ettik, intikam peşinde değiliz

Afganistan'da eski hükümette görev alan devlet adamlarına çağrıda bulunan Hakkani, af ilan ettiklerini ve bundan herkesin yararlanabileceğini söyledi

Fotoğraf: Reuters

Taliban Barış Komisyonu Üyesi Mevlevi Muhammed Müslim Hakkani, Afganistan'daki yeni yönetimi sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy'a röportaj veren Hakkani, "Biz Kabil'in fethedilmesinden sonra eski hükümette yer alan devlet adamlarına çağrı yapıyoruz. Af ilan edildi, bundan yararlanabilirsiniz. Biz intikam peşinde değiliz" dedi.

"Taliban'dan korkan Afgan vatandaşların durumu" ile ilgili gelen bir soruya cevap veren Hakkani, "Herkes korkmuyor, birçok kesim çok mutlu. Daha önceki yönetim için çalışanlar korkuyor. Bize karşı savaşanlar çok zulmetti. Yargılanmayacaklar. Onlar için af ilan edildi. İslam Emirliği tarafından af çıkarıldı" diye konuştu.

"Taliban değişti mi" sorusuna, Hakkani, "Çok şükür, çok şey değişti. Hz. Muhammed Mekke'yi fethettiğinde bütün Kureyş'i affetti, bu Resullulah'ın yoludur" cevabını verdi.

Hakkani şöyle devam etti:

Geçmişteki şeyler, bizim için önemli tecrübedir, bundan faydalanmalıyız. Kimseden intikam istemiyoruz. Af konusunda belli bir süre konmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU