BAE ve Sudan ‘stratejik ortak’ oluyor

Sudan Başbakanı Hamduk: BAE ile stratejik ortaklık profesyonel bir kamu hizmeti oluşturmamıza yardımcı olacak

BAE ve Sudan arasındaki ikili görüşmelere katılımı sırasında Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk (Şarku’l Avsat)

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yönetimi Sudan ile stratejik ortaklık yapacağını açıkladı.

BAE yönetimi, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek ve çeşitli alanlarda deneyim ve bilgi alışverişi yapmak için ortak çabaların bir parçası olarak gelen hükümet modernizasyonunda Sudan ile stratejik ortaklık yapacağını duyurdu. 

İki ülke arasındaki ilişkilerin derinliğini ve ayrımını vurguladığı bazı ikili toplantılara katılan Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk, BAE’nin Sudan’a verdiği desteğine ve Sudan’ın uluslararası topluma geri dönüşündeki önemli katkısına övgüde bulundu.

BAE hükümetinden bir heyetinin resmi ziyaretinin bir parçası olarak gerçekleşen toplantı, hükümet çalışmaları alanındaki deneyimlere ve stratejik ortaklığın imzalanmasına tanık oldu.

BAE heyeti, üst düzey Sudan hükümet yetkilileriyle, hükümet modernizasyonu alanlarında işbirliği beklentilerini gözden geçirdikleri ve ortak projeler başlatmak için gelecekteki fırsatları, ikili çerçeveleri güçlendirmenin yollarını ve ortak alanlarda deneyim alışverişinde bulundukları bir dizi toplantı yaptı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda düzenli olarak geliştirilmesine vurgu yapan Başbakan Hamduk, işbirliğinin iki halkın ortak çıkarına uygun gerçekleştirmesini temenni ederek, “Stratejik bir ilişki kurmak istiyoruz” dedi.

Sudan Başbakanı, ülkesinin Emirlik deneyiminden yararlanmaya çalıştığını ve anlaşmanın kamu hizmetine yardımcı olacak sistematik ve bilimsel bir program oluşturmaya katkıda bulunacağını kaydetti.

BAE heyetinden Ahed er-Rumi, Sudan Hükümeti ile ortaklığın iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinin derinliğini ile bilgi ve deneyim alışverişini ileri aşamalara getirme konusundaki istekliliklerini yansıttığını ifade etti.

Ülkesinin genel olarak bölgedeki kardeşleriyle, özellikle de BAE ile ilişkilerin on yıllardır şeffaflık yolundaki pratik adımlardan birine ve karşılıklı deneyimlerin aktarılmasına tanık olduğunu doğrulayan Sudan Kabine İşleri Bakanı, bu ortaklığın iki ülkedeki iki Kabine İşleri bakanlığındaki iki çalışma ekibinin uzun süreli ortak çalışması sonucunda ortaya çıktığını duyurdu.

Sudan Çalışma ve İdari Reform Bakanı Teysir Nurani, hükümet geliştirme alanındaki tüm deneyimlerden ve BAE’deki seçkin hükümet deneyimlerinden yararlanma çabasını teyit ederek, ülke vizyonuna ne ölçüde ulaşıldığı ve ülke çabalarının ne ölçüde değerlendirildiği ile ilgili ulusal göstergeler için performans yönetimi alanlarında iş birliğinin önemini vurguladı.

Ulusal öncelikleri gerçekleştirmeyi ve mali kaynaklarla ilgili devlet performans göstergelerini yönetmeyi amaçlayan hükümet, ortaklığın iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, daha fazla mutabakat zaptı, program ve operasyonel planın imzalanması konusundaki umudunu dile getirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU