Yunanistan'da orman yangınlarının ardından kamu düzeninden sorumlu bakan görevden alındı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, kabinesinde bazı değişiklikler yaptı

Yunanistan'da bu ay içinde birkaç gün devam eden yangınlar sonucunda 250 bin hektardan fazla çam ormanı zarar görürken,  2 kişi hayatını kaybetmiş ve binlerce kişi ise tahliye edilmişti / Fotoğraf: AA

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis kabinede değişikliğe giderken, hükümetin yaz aylarında çıkan orman yangınlara müdahale şekline yönelik sert eleştirilerin ardından kamu düzeninden sorumlu bakanı görevden aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yunanistan'da bu ay içinde birkaç gün devam eden yangınlar sonucunda 250 bin hektardan fazla çam ormanı zarar görürken, evler ve işyerleri kül oldu, iki kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise tahliye edilmek zorunda kalındı.

Muhafazakar hükümeti Temmuz 2019'da göreve başlayan Miçotakis, yangınlara resmi müdahaledeki gecikmeler ve aksaklıklar için kamuoyundan özür dileyerek hataları düzeltme sözü vermişti.

Miçotakis, kamu düzeninden sorumlu bakan Michalis Chrysochoidis'in yerine siyasi analist ve eski içişleri bakanı Takis Theodorikakos'u getirdi.

Miçotakis ayrıca geçen yıl Yunanistan'ın ilk koronavirüs dalgasını başarılı bir şekilde kontrol altına almasında rol oynayan Sağlık Bakanı Vassilis Kikilias'ı, Harry Theoharis'in yerine turizm bakanı olarak atadı.

Miçotakis sözcüsü ayrıca emekli bir amiral ve eski savunma bakanı olan Evangelos Apostolakis başkanlığında bir sivil koruma bakanlığı kurulduğunu açıkladı.

Kabinede Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Maliye Bakanı Hristos Staikuras ve Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos ise koltuklarını korudu.

 Sivil Koruma Bakanlığına getirilen Apostolakis, görevi kabul etmediğini açıkladı

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yiannis İkonomi tarafından açıklanan kabine değişikliğinde yeni kurulan Sivil Koruma Bakanlığına getirilen Evangelos Apostolakis, görevi kabul etmediğini bildirdi.

Apostolakis, Yunan medyasına yaptığı açıklamada, "Ben bu konuda ulusal mutabakat olmasını istiyordum, bu mümkün olmadığı için bu görevi kabul etmiyorum" dedi.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU