Fransa: Taliban, Kabil havalimanının işletmesi için Türkiye ve Katar ile görüşüyor

Bakan Le Drian, ticari uçuşların başlaması için bir an önce Taliban'ın havalimanında güvenliği sağlaması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: Reuters

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Afganistan'daki Kabil Havalimanının işletilmesi konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kabil havalimanının işletmesi için Taliban'ın Türkiye ve Katar ile görüştüğünü kaydeden Le Drian, ticari uçuşların başlaması için bir an önce Taliban'ın havalimanında güvenliği sağlaması gerektiğini söyledi.

Le Drian, France 2 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin havalimanının güvenliğinin sağlanması kararı uygulamaya konulmalı. Katar ve Türkiye ile havalimanının yönetimi konusunda görüşmeler var. Havalimanının güvenli olduğundan emin olmalıyız" dedi.

Dışişleri Bakanı, 'Fransa'nın Taliban'la müzakere yürütmediğini, ama örgüte baskı uygulamaya devam etmek zorunda olduğunu' dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada, 'Taliban'ın Kabil Havaalanı'nın işletilmesi konusunda Türkiye'ye teklifleri olduğunu' kaydemişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU