Köpeklerini canlı tilki yavrularıyla besleyen avcılar gizli kamerayla yakalandı

Mahkeme tutanaklarında “Paul Oliver’ın tilki yavrularını tazılarının önüne attığı ve böylelikle onları öldürdüğü” ifadeleri yer aldı

Zamira Rahim - The Independent 

İngiltere’de bir avcı, tazılarını canlı tilki yavrularıyla beslemek üzere hazırlık yaptığı sırada gizlice görüntülendi.

Güney Herefordshire Av Bölgesi'ndeki bir tazı çiftliğinde hayvan hakları örgütü Hunt Investigation Team (Av Araştırmaları Ekibi) tarafından çekilen kayıtlarda 40 yaşındaki Paul Oliver isimli avcının yavru tilkileri av bölgesinde taşıdığı ve köpeklerin bulunduğu kulübeye götürdüğü kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örgüt kameralarını alanda hayvan haklarının ihlal edildiğine yönelik ihbar üzerine alana yerleştirdi.

Hayvana zulmetme suçlamasıyla 4 ayrı suçtan yargılanacak olan Oliver, mahkemeye verdiği ifadede yavruları doğaya salmak için oradan oraya taşıdığını belirtti.

Güney Herefordshire Av Bölgesi’nde av köpekleri eğitmeni olarak çalışan Oliver aynı zamanda Cornwall’s Batı Av Bölgesi'nin de kıdemli üyelerinden.

Mahkemede verilen ifadeler arasında, Oliver’ın 2016’da gizlice kaydedilen görüntülerde de tazılara tilki verirken ve iki tilki yavrusunu bir çöp konteynerine atarken görüntülendiği kaydedildi.

Birmingham Sulh Mahkemesi’nde görülen davada hakim Simon Davis, “Gereksiz yere acı çektirme suçuna iki tilki yavrusu öldürmek, hayvanları (tazıları) bunlarla besleme… tilki yavrularını tazıların önüne atma ve böylelikle onları öldürme de dahil” dedi.

 

Paul-Oliver.jpg
Paul Oliver, hayvana zulmetme suçlamasıyla 4 ayrı suçtan yargılanacak / Fotoğraf: The Independent 

 

Görüntülerde Oliver’ın avcılıkta “grasper” adıyla bilinen ucunda kement olan bir sopa tuttuğu da görülüyor.

Oliver’in partneri ve tazı bakıcısı 30 yaşındaki Hannah Rose da gereksiz yere acı çektirmek suçlamasıyla 3 ayrı suçtan yargılanacak.

Öte yandan, tilkileri çiftliğe getiren yavru av köpeği eğitmeni Nathan Perry’ye hiçbir ceza verilmedi. Bölge hakimi Joanna Dickens, Perry’nin hayvanların doğaya salınacağını düşünerek çiftliğe getirdiği ifadesini kabul etti.

Çiftlik çalışanları Julie Elmore ve Paul Reece ise kendilerine yöneltilen gereksiz yere acı çektirme suçlamalarını kabul etti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU