Robert F. Kennedy'nin çocukları, babalarının katilinin şartlı tahliye hakkı kazanması karşısında ikiye bölündü

Robert F. Kennedy'nin çocuklarından 6'sı: "Sirhan'ın şartlı tahliyesine şiddetle karşı çıkıyoruz ve itiraf edilmiş, kasten cinayet hükümlüsü biri için Kaliforniya'daki şartlı tahliye standartlarını göz ardı ettiğine inandığımız kararla şoke olduk”

Sirhan Bushara Sirhan, suikastı düzenledikten hemen sonra olay yerinde yakalanıp tutuklanmıştı (AP)

Robert F. Kennedy'nin çocukları, babalarının katiline Kaliforniya'da şartlı tahliye hakkı tanınmasına yönelik tepkileri konusunda ikiye bölünmüş durumda.

77 yaşındaki Sirhan Bushara Sirhan, 1969'da Los Angeles'ta eski ABD Adalet Bakanı’nı öldürmekten suçlu bulunmuştu. Kennedy'nin 1968'deki ölümü, geride şimdi 93 yaşında olan eşi Ethel Kennedy'yi ve 11 çocuğunu bırakmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kennedy'nin 6 çocuğu, Kerry Kennedy, Joseph P. Kennedy II, Courtney Kennedy, Christopher G. Kennedy, Maxwell T. Kennedy ve Rory Kennedy, Sirhan'a şartlı tahliye hakkı tanıyan kararı kınadı. 6 kardeş, Los Angeles County'de verilen karara yanıt olarak karara duydukları öfkeyi dile getiren bir bildiri yayımladı.

Sirhan'a verilen şartlı tahliye kararı büyük ölçüde, 2018'de kabul edilen ve şartlı tahliye kurulunun, onun yaşının yanı sıra Kudüs'te bir Filistinli olarak büyüdüğü için çocukluk travması yaşadığını hesaba katmasını sağlayan yasalara dayanıyor.

Açıklamada, "Robert F. Kennedy'nin çocukları olarak, babamızı öldüren adam için şartlı tahliye önerilmesi bizi harap etti" dendi.

Açıklama, "Babamızın ölümü bizim için kamuoyu önünde tartışılması çok zor bir konu ve geçtiğimiz onlarca yılda şartlı tahliye sürecine doğrudan katılmayı reddettik" diye devam etti.

Sirhan Sirhan'ın şartlı tahliyesine ve serbest bırakılmasına şiddetle karşı çıkıyoruz ve Kaliforniya eyaletinde itiraf edilmiş, kasten cinayet hükümlüsü biri için şartlı tahliye standartlarını göz ardı ettiğine inandığımız kararla şoke olduk.
 


Açıklamada, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom'a "ilk tavsiyeyi geri çevirmesi" çağrısında bulunuldu.

Karar, 120 gün boyunca gözden geçirilecek ve ardından, kararı onaylamak, mahfuz tutmak veya değiştirmek için 30 günü olan Newsom'a sunulacak. Sirhan hapisten çıkarsa, yarım yıl boyunca geçici bir evde kalması ve terapi gibi kişisel gelişim programlarına katılması gerekecek.

Sirhan, şartlı tahliye duruşmasına San Diego'daki hapishaneden video bağlantısıyla katıldı ve Robert F. Kennedy'yi dünyaya yaptığı katkılardan dolayı övüp "Hepsine zarar verdim ve bunu deneyimlemek, eğer gerçekten bunu yaptıysam böyle korkunç bir eylemin bilgisine sahip olmak bana acı veriyor" dedi.

Kaliforniya Şartlı Tahliye Kurulu, Sirhan'ın öfke kontrolü kurslarına ve Adsız Alkolikler'e düzenli katılarak kişisel gelişim kaydetmesine atıfta bulunarak artık bir tehlike oluşturmadığını söyledi. Sirhan, daha önce 15 kez şartlı tahliye hakkı almayı denemişti.

Komisyon üyesi Robert Barton, 27 Ağustos'ta, “Gelişme kaydettiğinizi düşünüyoruz” dedi.

Kennedy'nin iki çocuğu, Douglas ve Robert Jr., Sirhan'ın şartlı tahliye kararını desteklerini ifade etti.

Douglas Kennedy "Sanırım hayatımı öyle ya da böyle hem ondan hem de adından korkarak yaşadım. Bugünse onu şefkate ve sevgiye layık bir insan olarak görmekten memnunum" dedi.

Robert F. Kennedy Jr. "Babam adına kimse kesin olarak konuşamaz ama insafa ve adalete olan yürekten bağlılığına dayanarak kesinlikle inanıyorum ki babam, bu kurulu, etkileyici rehabilitasyon sicili nedeniyle Sirhan'ı serbest bırakmaya şiddetle teşvik ederdi" dedi.

ABD Başkanı John F. Kennedy, kardeşi Robert F. Kennedy'nin öldürülmesinden 5 yıl önce, 1963'te, Dallas'ta Lee Harvey Oswald tarafından öldürülmüştü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU