Binicisini sırtından atan yarış atı, otoyolda trafiğin ortasında 30 dakika koşturdu

"Tanrı'nın lütfuyla ona kimse çarpmadı. Tanrı'ya şükür ki yaralanmadı veya bir başkasının ciddi şekilde yaralanmasına ya da ölmesine neden olmadı"

Binicisini sırtından attıktan sonra Kentucky otoyolunda koşan yarış atı Bold and Bossy (Cullen Stanley)

Binicisini sırtından atan bir yarış atı, 30 dakika boyunca ABD'nin Kentucky eyaletindeki bir otoyolda koşturdu. Bundan birkaç saat sonra da kendini, iyileşmesi için bırakıldığı ahırın alev aldığı başka bir dramanın içinde buldu. 

İki yaşındaki Bold and Bossy adlı kısrak, cumartesi günü Henderson'daki Ellis Park'ta binicisi Miguel Mena'yı sırtından attı, ardından bir su setinden geçerek ABD 41 otoyoluna yöneldi. Yarış eğitmenleri ve yarış personelinin yanı sıra kolluk kuvvetlerinin de takip ettiği at, yarım saat boyunca otoyolda trafiğin ortasında koştu. 

Atın sahibi Michael Ann Ewing, at gözlüğü taktığı için atın sadece dümdüz ileriyi görebildiğini ve koşmaya devam ettiğini söyledi. 

Washington Post'a konuşan Ewing şunları söyledi:

Tanrı'nın lütfuyla ona kimse çarpmadı. Tanrı'ya şükür ki yaralanmadı veya bir başkasının ciddi şekilde yaralanmasına ya da ölmesine neden olmadı.

Kovalamaca sırasında sıvı kaybı, kramplar ve kesiklerden mustarip olan Bold and Bossy'e 30 litre sıvı verildi ve at, kovalamacaya katılan bir veteriner tarafından sakinleştirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne var ki atın hareketli haftasonu henüz bitmemişti. At iyileşmesi için Ellis Park'taki ahıra götürüldü. Bu kez de pazar sabahı saat 5'te ahır bütünüyle yandı.

Bold and Bossy diğer 6 atla birlikte yangından kurtarıldı. Ancak sahibinin aktardığına göre Bold and Bossy'nin boynunda ve cidago bölgesinde (kürekkemikleri arasındaki sırt bölgesi) yanıklar oluştu. At, Kentucky'ye bağlı Lexington şehrindeki Rood & Riddle Equine Hastanesi'nde tedavi gördü. 

Ewing, Washington Post'a "Akciğerlerini değerlendiriyorlar, daha çok sıvı veriyorlar ve yanıklara da bakacaklar. Ne kadar kötüleşeceklerini söylemek gerçekten zor. Kremin altında çukurlaşma görebiliyordunuz" dedi. 

 


Ewing yolculuğun genel olarak Bold and Bossy'i sakin kıldığını, büyük olasılıkla otoyolda koşmaktan ve yangından yorulduğunu söyledi. 

Ewing, atın iyileşmesinin birkaç gün süreceğini de ekledi. Atın iyileşmesinin ardından ekibi sonraki adımları yeniden değerlendirecek.

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU