"Feminist" ve "Nijeryalı" adlı iki boğanın öldürüldüğü güreş tepkiler üzerine yasaklandı

"Kadınların ve erkeklerin eşitliğine inanılan bir şehirde böyle bir şeyin yaşanmasına izin verilemez"

Gijón bölgesinde boğa güreşleri 133 yıldır yapılıyordu (AFP)

İspanya'da "Feminist" ve "Nijeryalı" adlı iki boğanın öldürüldüğü boğa güreşi gösterileri gelen tepkiler üzerine yasaklandı.

Gijón bölgesinde her yıl düzenlenen Begoña boğa güreşi festivali, bu yıl boğalara verilen isimler nedeniyle tartışma yarattı.

Feminist gruplar ve hayvan hakları savunucuları, hayvanlara verilen isimlerin ırkçı ve kadın düşmanı olduğu eleştirisinde bulundu.

Geçen hafta düzenlenen gösterilerde yer alan boğaların sahibi Daniel Ruiz ise isimlerin yanlış anlaşıldığını iler sürdü. Ruiz, boğaların adlarının kadın düşmanı ya da ırkçı bir amaçla verilmediğini, ailesinin hayvanlara tarihsel olarak bu isimleri verdiğini ve bir gelenek olarak bunun sürdüğünü savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ruiz, "Boğalar bu isimleri anneleri, anneanneleri ve büyük ninelerinden alıyor. 40 yıldır aynı isimleri kullanıyoruz" dedi.

Matador Morante de la Puebla tarafından pazar günü düzenlenen gösterilerde öldürülen boğaların yarattığı tartışmalar üzerine Gijón Belediye Başkanı Ana González harekete geçti.

González, çarşamba günkü açıklamasında bölgede bundan sonra boğa güreşi gösterilerinin yasaklandığını söyledi.

İspanyol Sosyalist İşçi Partisi'nden González, konuşmasında "Kadınların ve erkeklerin eşitliğine ve birlikteliğe inanan bir şehirde böyle bir şeyin yaşanmasına izin verilemez" dedi.

Sosyalist belediye başkanı, yerel halkın da boğa güreşleri konusunda pek istekli olmadığını ve bu gösterilerin "Gijón gibi bir şehre bir şey katmadığını" belirtti.

Öte yandan, sağcı Halk Partisi mensuplarıysa uygulamaya karşı çıkarak, belediye başkanının kararının iptali için yasal yollardan mücadele edeceklerini açıkladı.



Independent Türkçe, Politico, Guardian

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU