Kabil'deki tahliye izdihamından geriye araç hurdalığı kaldı

Ülkeden ayrılmak isteyenler, uluslararası havalimanı kontrol noktasında araçlarını terk etmek zorunda kaldı. Camları kırılan, iç donanımları yağmalanan araçlar büyük hasar gördü

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'de kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkeden ayrılmak isteyenler, uluslararası havalimanı kontrol noktasında araçlarını terk etmek zorunda kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tahliye umuduyla havalimanına gelip içeri giremeyenlerin zarar verdiği araçlar hurdaya döndü.

Taliban'ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan'ın başkenti Kabil'de ülkeyi terk etmek isteyenler, her yolu deneyerek Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na girmeye çalıştı.

Ülkeden tahliye için havalimanına araçlarıyla giremeyeceklerini anlayanlar, belirli bir noktadan sonra lüks araçlarını terk ederek yaya olarak yola devam etti. Geçen günlerde kaos görüntülerinin yaşandığı havalimanına tahliye umuduyla gelip içeriye giremeyen Afganlar, terk edilmiş araçlara zarar verdi. Camları kırılan, iç donanımları yağmalanan araçlar büyük hasar gördü.

diplomatik.jpg
Terk edilmiş araçların yağmalandığı ve büyük oranda hasar gördüğü görülüyor / Fotoğraf: AA


Havalimanının dış kontrol noktasında hurdalığı andıran görüntüler oluşturan araçlar, zaman zaman güvenlik güçleri tarafından havalimanına girmek isteyenlerin önünde set olarak kullanıyor.

Taliban, dün yaptığı açıklamada kimseye zarar verme niyetinde olmadıklarını belirterek, ülkeyi terk etmek için havalimanında bekleyen Afganlara evlerine dönme çağrısı yapmıştı.

Öte yandan Taliban'ın başkent Kabil'i ele geçirmesinin ardından binlerce Afgan'ın ülkeyi terk etmek için Kabil havalimanına akın etmesiyle çıkan olaylarda Pazar gününden bu yana 12 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU