ABD'nin Ankara Büyükelçiliği: Biden ile Erdoğan arasında Afgan göçmenler konusunda 'pazarlık' yapıldığı iddiaları temelsizdir

BD'nin Ankara Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında Afgan sığınmacılar konusunda "bir pazarlık yapıldığı" iddialarını yalanladı

Fotoğraf: AA

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından hem Türkçe hem de İngilizce olarak yapılan paylaşımda, "ABD Büyükelçiliği, Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Afgan mülteciler ya da göçmenler konusunda bir 'anlaşma' veya 'pazarlık' yapıldığına dair iddiaların tamamen temelsiz olduğunu belirtmek ister" ifadeleri kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD yönetimi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Afgan göçmenler konusunda pazarlık yapıldığını iddia etmişti.

Twitter hesabından konuya ilişkin İngilizce paylaşım da yapan Kılıçdaroğlu şunları kaydetmişti:

ABD Afganistan’da kendisine hizmet etmiş, Taliban’ın düşman olarak gördüğü 19 bin Afgan’ı ve aile üyelerini (toplamda 53.000 kişi) ülkesine almaya karar verdi. 1 milyona yakın destekçisine de hedef ülke olarak İran üzerinden Türkiye’yi gösterdi. Bunlar Taliban'dan kaçan gençler.

Erdoğan son yaptığı görüşmede ülkemize bu Afgan sığınmacıları kabul etmiştir. Toplantıya devlet mekanizmalarının dışından, Kavakçı ailesinden getirilen genç tercümanın sebebi de belli olmuştur. Erdoğan bunun duyulmasını engellemek için bunu yapmıştır.

ABD'ye sesleniyorum: Erdoğan ile yaptığınız bu anlaşmaları, gelecekte ülkeyi yönetecek ittifak olarak asla kabul etmiyoruz. Kendisine ne dediyseniz, neler söylediyseniz, bunlar Erdoğan’ı bağlar, Türkiye Cumhuriyeti'ni bağlamaz.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU