BBP Genel Başkanı Destici'den Afgan göçmenlere karşı "tampon bölge" önerisi

BBP lideri Destici, Afganistan'dan Türkiye'de devam eden göç dalgasına değinerek Türkiye'nin bu kadar göç kabul edemeyeceğini belirtti

Fotoğraf: AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Desticİ Uşak'ta bir restoranda gazetecilerle bir araya geldi.

Taliban'ın başkent Kabil'i de ele geçirmesiyle giderek artan Afgan göçmenlere değinen Destici, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesiyle Afganistan'dan gelenlerin Türkiye'ye geçiş yaptığını anımsatarak şunları kaydetti:

Bu kabul edilebilir bir durum değil. İşin insani boyutu farklı bir şeydir ve insani boyutuyla ilgili Türkiye üzerine düşeni yapmalıdır. Fakat insani boyutu ya da üzerine düşen şu değildir, içeriye alıp, içeride istediği gibi bir yaşam sunmak değildir. Bunun insani boyutu sınırın dışında, yapabiliyorsa hemen içinde tampon bölgeler oluşturup burada bu insanları tutmak, Türkiye'nin içlerine girişini engellemek ve yine Birleşmiş Milletler'le, diğer uluslararası kuruluşlarla bu konuyu çözmektir. Yoksa bunlar Türkiye'nin başına ileride daha büyük badireler açacaktır. Bu kaçınılmazdır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hem iktidar için söylüyorum hem muhalefet için söylüyorum"

Türkiye'nin bu kadar göç kabul edemeyeceğini bildiren Destici, "Bu devletin bekasını da ilgilendiren bir meseledir. Bu bir milli beka meselesidir. Bu geçiştirilemez. Bunun üzerinden kimse siyasi hesap yapmamalıdır. Bunu her taraflı söylüyorum. Hem iktidar için söylüyorum hem muhalefet için söylüyorum. Bu iş siyaset yapılacak iş değildir." dedi.

Destici, kaçak yollarla Türkiye'ye girenleri kullanarak ülkede kargaşa çıkarmaya çalışanların olduğunu savunarak, "Hiçbirimiz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Devletimiz var. Halkın sokağa inmesini doğru bulmuyoruz. Bu kışkırtmalara halkımız gelmemeli" diye konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU