Türkiye'den gelen İsrailli anne, çocuklarını bagajda "karantinaya" soktu

Aileye yaklaşık 40 bin TL para cezası kesildi

Olay, Doğu Kudüs'teki en büyük Yahudi yerleşim birimlerinden Pisgat Ze'ev'de yaşandı (İsrail polisi)

İsrail'de çocuklarını bagajda taşıyan annenin "karantina" bahanesi, akıllara durgunluk verdi.

Güvenlik güçleri 11 Ağustos gecesi, Doğu Kudüs'te hareket halindeki bir otomobili durdurdu.

İsrail polisinin yayımladığı olaya ilişkin videoda, görevlilerin bagajın açılmasını talep ettiği, bunun ardından 5 ve 10 yaşlarında iki çocuğun dışarı çıktığı görülüyor.

 

 

Polis ekipleri, üçlünün son bir hafta içinde Türkiye'den döndüğünü ve bir haftalık zorunlu karantinayı ihlal ettiğini açıkladı.

Çocukların annesiyse, evlatlarının bagajda karantinada olduğunu öne sürdü. Ancak bir aracın bagajı, karantina bölgesi sayılmıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aileye 15 bin yeni İsrail şekeli (yaklaşık 40 bin TL) para cezası kesildi.

Ülkede Kovid-19 istatistikleri

İsrail'de Kovid-19 önlemleri kapsamında ülkeler üç kategoriye ayrılıyor. Kovid-19 oranlarının az olduğu Avusturya, Avustralya, Hong Kong, Macaristan, Tayvan, Moldova, Yeni Zelanda, Çin, Singapur ve Çek Cumhuriyeti sarı kategoride yer alıyor. Buradan gelen yolcuların 24 saat boyunca karantinada kalması yetiyor.

Bulgaristan, Brezilya, Gürcistan, Meksika, İspanya ve Türkiye'nin yer aldığı kırmızı kategorideki ülkelerleyse seyahat yasak. Bu bölgelerden sadece özel izin alabilen yolcular İsrail'e gelebiliyor. Diğer ülkelerse turuncu kategoride ve bir hafta boyunca karantina gerekiyor.

8 milyon 800 bin nüfuslu İsrail'de, halkın yüzde 60'ı iki doz Kovid-19 aşısı yaptırdı. Ülkede toplam 918 bin Kovid-19 vakası görülürken, 6 bin 587 kişi virüsten dolayı yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, Times of Israel

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU