Kılıçdaroğlu: Afgan ve Suriyeli sığınmacılar üzerinden yapılanların provokasyon olduğu açıktır

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ben bu işin nereye gidebileceğini görebiliyorum; Saray iktidarının ülkeyi yangın yerine çevirmesine izin vermeyeceğim" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar nendeiyle kamuoyunun gündemine giren Afgan ve Suriyeli sığınmacılar ile ilgili "provokasyon" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ben bu işin nereye gidebileceğini görebiliyorum; Saray iktidarının ülkeyi yangın yerine çevirmesine izin vermeyeceğim" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP lideri şunları kaydetti:

Sevgili Halkım,

Son günlerde ülkemizdeki Afgan ve Suriyeli sığınmacılar üzerinden yapılanların provokasyon olduğu açıktır. Göndere Afgan bayrağı çekme, sözde gazeteci bir provokatörün verdiği mesajlar, Suriyeli bir gencin "CHP'ye karşı birleşelim" çağrıları, saldırı ve ölümler..

Ben bu işin nereye gidebileceğini görebiliyorum; Saray iktidarının ülkeyi yangın yerine çevirmesine izin vermeyeceğim. Biz bu sığınmacı sorununu çözeceğiz; ve tabii ki bunu aklıselim ile yapacağız. Davul zurna ile uğurlayacağız misafirlerimizi. Lütfen sakin olun ve bize güvenin.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU