Beyaz Saray Tıp Danışmanı Fauci: Delta'dan daha tehlikeli bir varyant gelişebilir, aşılananları da etkiler

Fauci, "Virüse değişmeye devam etme şansı verirseniz, daha kötü bir varyant elde edebileceğimiz bir güvenlik açığına yol açarsınız ve bu yalnızca aşılanmamışları değil, aşılananları da etkiler" diye konuştu

Fotoğraf: AP

Dr. Fauci, MSNBC ile pazar günü yaptığı bir röportajda, aşısız kişiler nedeniyle koronavirüsün mutasyona uğramaya devam edebileceğini ve bu yeni varyantın aşı olan kişileri de etkileyebileceğini belirtti.

Sputnik Türkçe'nin aktardığına göre Fauci, aşısız kalmanın sağlık yetkililerinin sürekli olarak uyardığı Delta varyantına yol açtığını belirterek, vaka sayılarında başka ve daha büyük bir artışa yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

"Virolojide herkesin bildiği bir ilke var: Bir virüs, çoğalmasına izin vermedikçe mutasyona uğramaz" ABD'li doktor, "Neyse ki bizim için aşılar, özellikle sizi ciddi hastalıklardan koruma konusunda ve Delta varyantına karşı oldukça iyi sonuç veriyor" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Virüsün aşılanmamış kişilerde mutasyona uğramaya devam edebileceğini belirten Fauci, şöyle devam etti:

Ancak virüse değişmeye devam etme şansı verirseniz, daha kötü bir varyant elde edebileceğimiz bir güvenlik açığına yol açarsınız ve bu yalnızca aşılanmamışları değil, aşılananları da etkiler. Çünkü bu varyant, koruma duvarını rahatlıkla aşabilir.

Vaka artışının endişe uyandırdığını dile getiren Fauci, "İnsanları aşılatmak için fazladan bir adım atmamızın zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

 

 

Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU