Altun: 47 ilde meydana gelen 239 yangının 234'ü kontrol altına alındı

Altun açıklamasında, "Yıl sonuna kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 252 milyon fidanı topraklarımızla buluşturup dört bir yanı yeniden yeşillendireceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin bazı bölgelerinde devam eden orman yangınlarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan Altun, son 12 gündür devam eden orman yangınlarıyla devletin tüm imkanlarını kullanarak büyük bir özveriyle mücadele edildiğini bildirdi.

Şu ana kadar 47 ilde meydana gelen 239 yangının 234'ünün kontrol altına alındığını beliten Altun, şunları kaydetti:

Yangının çıktığı ilk andan itibaren büyük bir koordinasyonla sahada olan ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.Cumhurbaşkanımızın anbean takip ettiği çalışmalara 6 bine yakın personel, 16 uçak, 9 İHA, 65 Helikopter, 150 iş makinesi ve 850 arazöz katıldı.

Yangının yol açtığı hasarları gidermek için 79 milyon 400 bin TL nakdi yardımın gönderildiği afet bölgelerinde 4409 vatandaşımıza barınma hizmeti veriliyor. Günlük 284.852 kişi/öğün sıcak yemeğin dağıtıldığı bölgelerde 351.310 kumanya vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır.

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden ortaya çıkan zararlar hızla giderildiği gibi evleri yangından zarar gören vatandaşlarımızın yeni evlerinin temeli de atıldı ve inşa çalışmaları hızla başladı. Devletimiz, tüm imkanlarıyla milletimizin hizmetindedir.

Hamdolsun, yangınların önemli ve büyük bir kısmı söndürüldü. Yıl sonuna kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 252 milyon fidanı topraklarımızla buluşturup dört bir yanı yeniden yeşillendireceğiz.

Bir kez daha ifade etmek isterim, kıymetli vatandaşlarımızın kaynağı belirsiz, asılsız haberlere itibar etmemesinde ve büyük bir özveriyle gerçekleştirilen çalışmaları doğrudan sahadan aktaran resmî kurumlarımız ve yetkili merciler üzerinden takip etmesinde büyük yarar vardır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU