HalkTV'nin canlı yayınına saldırı

Kanaldan yapılan açıklamaya göre, yayına girmeye çalışan henüz kimliği belirlenemeyen kişiler, "yanlış şeyler konuştuğunuzda engelleriz" diyerek yayın ekibine saldırdı

Fotoğraf: Twitter

HalkTV'nin bugün Muğla İçmeler'de gerçekleşen yayınına kimliği belirsiz kişiler tarafından baskın yapıldı.

Kanaldan yapılan açıklamaya göre, Gökmen Karadağ ile Açıkça programı bu akşamki yayınını Muğla İçmeler'de  gerçekleştiriyordu. 

Canlı yayın sırasında yayına girmeye çalışan henüz kimliği belirlenemeyen kişiler yayının kesilmesini istedi. Kanalda bulunan güvenlik ve yayın ekipleri saldırganlara müdahale etmek istedi.

Saldırganlar daha sonra "yanlış şeyler konuştuğunuzda engelleriz’’ diyerek yayın ekibine saldırdı.

Gazeteci Murat Ağırel saldırının yaşandığı anların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Halk TV Program Koordinatörü Candan Yıldız'ın verdiği bilgiye göre, saldırganlar arasındaki bir grup, Muğla trafiğine kayıtlı 48 EJ 497 plakalı araçla olay yerinden uzaklaştı. Gökmen Karadağ, "Kaç yıllık canlı yayıncıyım, böyle bir baskın görmedim. Yayın yaptık biz, bir şey yapmadık. Ağaç kavuğundan da çıkmadık" dedi. Karadağ, yayını sette izleyerek destek veren Marmarislilere teşekkür etti.

Saldırganlar ghözaltına alındı

 Marmaris'te bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Halk TV yayınına bağlanarak, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy'un, kendisine saldırganlar arasında yer alan Sertan Yüce'nin gözaltına alındığını söylediğini açıkladı. Daha sonra S. Y. , M. K. ve 3 kişinin daha karakolda olduğu belirtildi.

"AKP Marmaris İlçe Örgütü'nde görevli"

Halk TV Program Koordinatörü Candan Yıldız, saldırgan grup içindeki S. Y.'nin AKP Marmaris İlçe Örgütü'nde görevli olduğunu açıkladı. Olayın basın ve ifade özgürlüğünün Türkiye'deki durumunu gösterdiğini vurgulayan Yıldız, gergin olduklarını, ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu durum nedeniyle şaşırmadıklarını söyledi.

Saldırı sonrası canlı yayına kaldığı yerden devam edildi.

Gökmen Karadağ yayından sonra ifade verdi

Programın moderatörü Gökmen Karadağ, programın ardından polis merkezine giderek konuklar arasında yer alan Avukat Salim Şen ile birlikte ifade verdi.

CHP'li vekil, "ÜLKE TV muhabirinin yayınına engel oldu" iddiası

Antalya'da yangın bölgesinde yayın yapan ÜLKE TV muhabirinin yayınına, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek'in engel olmaya çalıştığı iddia edildi.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, yangın bölgesinde uçak olmadığını ve bu konuda yalan haber yapıldığını savunarak, gazetecilerle tartıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından CHP'li Rafet Zeybek'e tepki gösterdi.

Altun şunları kaydetti: 

Milletin vekilliğini yapması gereken bir kişi nasıl olur da bu zor günlerde kamuoyunu bilgilendirmek ve dezenformasyonla mücadele etmek için sahada çalışan basın mensuplarına böyle davranır? Hem de bir kadına; aklım almıyor! Haklı mücadelenizde yanınızdayız  @ulketv

Sosyal medya hesabından gazetecilerle yaşadığı konuşmayı paylaşan CHP milletvekili Rafet Zeybek ise, gazetecilere yönelik herhangi bir saldırı girişimi olmadığını söyledi.

Ekibin yalan haber yaptığını öne süren Zeybek, bu nedenle yayın ekibine sitem ettiğini söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU