Siviller, Milas'ta yol kesip GBT yapmaya çalıştı

İsminin Muharrem Duygu olduğunu ifade eden kişi, kamera kaydının başlamasıyla yolu açtı

Türkiye, orman yangınlarıyla boğuşurken bazı sivil kişiler yol kesip vatandaşlara GBT yapmaya çalışmaya devam ediyor.

Akdeniz ve Ege'yi saran alevler, dün akşam Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Kemerköy Termik Santrali’nin olduğu bölgeye sıçradı. Tahliye emri verilmesinin ardından halk bölgeden çıkmaya çalıştı.

Bu sırada Yatağan-Milas istikametinde arabasını yolun ortasına çekerek durduran ve kendisini Muharrem Duygu olarak tanıtan sivil bir kişi, yolda durdurduğu araçlardaki vatandaşlardan kimliklerini vermelerini istedi.

Yeşil Gazete’den Metin Yoksu’nun haberine göre “Milas’a gideceğiz ve ailemizi tahliye edeceğiz” diyen kişilerin açıklamalarını yeterli bulmayan siviller, kimliklerin verilmesi konusunda ısrarcı oldu. Bunun üzerine tartışma yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendisine durdurma gerekçesi sorulan Muharrem Duygu cevap olarak o anda 31 plakalı bir araçtaki aileyi göstererek, “Bu araç yabancı plakalı bir araç. Şüphelendim. GBT yapacağım. Belki yangından kaçıyorlar ve ormanı bunlar yaktı nereden biliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Duygu, karşı argümanlara ise sık sık “Benim şu anda ormanım yanıyor” şeklinde cevap verdi.

Yaptığının suç olduğu hatırlatılan Duygu, “Ben görevimi yapıyorum” şeklinde yanıt verdi. Herhangi bir yetkisi olup olmadığı sorulduğunda verdiği cevap ise “Ben vatandaşım, ben halkım” şeklinde oldu.

En başta kimlik kontrolünü kendisi yapmak isteyen Duygu, yaşananların videoya alınmasıyla birlikte önce “Polise haber verdim, gelecekler” dedi, daha sonra da “Gelin, polise birlikte gidelim” ifadesini kullandı.

İnsanların tepkisi üzerine daha sonrasında yolu açmak zorunda kaldı.

 

Yeşil Gazete

DAHA FAZLA HABER OKU