Brezilya polisi, İspanyol yolcunun kiraladığı Türk uçağında 1,3 ton kokain yakaladı

İstanbul merkezli ACM Holding'in bir İspanyol'a kiraladığı iş jetinde, Brezilya'da yapılan aramada kokain bulundu

Türkiye merkezli bir firmanın, İspanyol bir iş insanına kiraladığı özel uçakta yapılan operasyonda en az 24 valizde yaklaşık 1304 kilo kokain ele geçirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brezilya Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Brezilya Federal Polisin, Fortaleza Havaalanı'nda bir Türk jetine operasyon yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, İspanyol yolcu ve uçağın dört Türk mürettebatı sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan videoda, polisin uçak pilotlarının önünde valizleri açtığı, içinden çıkarılan maddenin test edilerek kokain olduğu tespit edildi.

Kıdık: Yolcu ve pilotlar gözaltına alındı

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından kokainin yakalanma görüntülerini paylaştı. Kıdık paylaşımına düştüğü notta "Türk iş jetinde onlarca valiz dolusu kokain yakalandı. Brezilya Fortaleza Havalimanı’ndan Belçika’ya uçacak olan yolcunun olduğu iddia edilen kokainlere el konuldu. Yolcu ve pilotlar gözaltına alındı" ifadelerini kullandı. 

Soykan: yakalanan Türk jeti Başbakanlığa ait eski TC ATA uçağı

Gazeteci Timur Soykan da söz konusu jetin Başbakanlığa ait eski TC ATA uçağı olduğunu öne sürdü. Soykan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Brezilya'da içinde valizler dolusu kokain yakalanan Türk jeti, eskiden çok meşhur olan Başbakanlığa ait TC ATA uçağı. Adı daha sonra değiştirilip TC GVA yapılmış ve satılmıştı" 

Türk şirketi: Valizler yolcuya ait, bir bağlantımız yok

Brezilya'nın kokain yakaladığı özel jetin sahibi İş insanı Şehmuz Özkan'a ait İstanbul merkezli ACM Airlines, TC-GVA uçağının İspanyol bir yolcu tarafından kiralandığını ve o şahısla hiçbir bağlantılarının olmadığını açıkladı.

ACM Airlines konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Uçağın Belçika Brüksel Havalimanı’na kalkış için hazırlıkları yapıldığı esnada uçağı kiralayan İspanya pasaportuna sahip yolcuya ait şahsi bavullarda, Brezilya güvenlik güçleri tarafından yapılan arama sonucu uyuşturucu madde bulunmuştur. Söz konusu müşteri ve şahsi eşyalarının şirketimiz ve uçuş ekibimiz ile hiçbir ilgisi olmadığı ve yolcu eşyalarının kontrol sorumluluğunun tamamen havalimanı otoritesinde olduğu ve hukuki sürecin tamamlanmasına müteakip uçuş ekibimiz ve uçağımızın en kısa sürede Türkiye’ye geleceği tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur"

Brezilya polisi baskınla ilgili bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.

 

Euronews, Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU