Bahçeli: Görülüyor ki Türkiye’nin kaosa sokulması hedefleniyor

“Yardım taleplerinin yoğun olarak gündeme taşınması Türkiye’yi aciz ve muhtaç bir ülke gösterme sinsiliğinin şifreli mesajı olarak değerlendirilmelidir”

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde ülkede yaşananlarla ilgili yaptığı değerlendirmede "Türkiye’nin planlı bir kaos sürecine sokularak toplumsal mukavemetinin zayıflaması, sosyal ve ekonomik direncinin zaafa uğraması hedeflenmektedir" ifadesini kullandı.  MHP lideri, orman yangınları için yapılan yardım çağrılarını Türkiye’yi aciz gösterme çabası olarak değerlendirdi.

MHP lideri, yaptığı yazılı açıklamada “orman yangınlarını siyasi ranta çevirmek için tetikte bekleyen kişilerin olduğunu” söyledi. CHP ve İYİ Parti’ye yüklenen Bahçeli, “CHP ve İP Genel Başkanlarının açıklamaları ne vatan ne millet sevgisiyle ne de siyasi etik ve erdemle bağdaşmayacak kadar ayıplı ve hastalıklıdır” ifadesini kullandı.

MHP lideri, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Görülüyor ki, Türkiye’nin planlı bir kaos sürecine sokularak toplumsal mukavemetinin zayıflaması, sosyal ve ekonomik direncinin zaafa uğraması hedeflenmektedir. Bu yolla da her türlü dış tesir ve telkine açık olması, nihayet müdahale edilebilir bir kıvama gelmesi üst bir akıl tarafından kurgulanmaktadır. Orman yangınları münasebetiyle, maksadı menfur ve melun bir kısım sosyal medya hesaplarından yabancı ülkelere çağrı yapılarak yardım taleplerinin yoğun olarak gündeme taşınması Türkiye’yi aciz ve muhtaç bir ülke gösterme sinsiliğinin şifreli mesajı olarak değerlendirilmelidir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konya’da Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin katledilmesine de değinen Bahçeli, katliamda ırkçı bir yan olmadığını şu ifadelerle savundu:

İki aile arasında yaklaşık 10 yıldır süren bir husumeti Türk-Kürt ihtilafıyla tavzih etmeye çalışan odaklar milli birlik ve beraberliğimizi dinamitlemek için alçakça devreye girmişlerdir. HDP’nin, Türk Tabipleri Birliği’nin, hatta CHP’nin, hiç alakası olmadığı halde bu kanlı olayı ırkçı saldırı olarak afişe etmeye kalkışması korkunç bir provokasyon olarak karşımıza çıkmıştır. Ormanlarımız yanarken kardeşlik bağlarımızı da tutuşturmak için etnik kundakçılık yapanlar husumet cephesinde eşgüdüm halinde buluşmuşlardır.

Orman yangınlarını “PKK’nın aparatı olan Ateşin Çocukları İnisiyatifi’nin üstlendiği” görüşünü dile getiren MHP lideri, şunları kaydetti:

CHP ne yaparsa yapsın, bölücü ve terörist HDP neyi söylerse söylesin, Türk milletinin muazzam ve müessir varlığı felaketleri göğüsleyecek, gerginliği yumuşatacak, gerilimi yatıştıracaktır. Orman alanlarımız eskisinden daha da gür ve güzel olacaktır. Türk milletinin her ferdi gerekirse fidan olup bu cennet vatanın toprağına dikilmeye sonuna kadar hazırdır. Hükümet aktif olarak sahadadır, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve bürokratlarımız afet bölgesinde canla başla çalışmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi, yangından zarar gören vatandaşlarımızın yanında madden ve manen yerini alacak, gücü ve imkanları nispetinde yardım elini uzatacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU