Gündoğmuş Belediye Başkanı Özeren'den "TOKİ" yorumu: Evi eski olan vatandaşlar, "Keşke bizim evimiz de yansaydı" diyecek

Özeren, TOKİ'nin, yangında evlerini kaybedenler için yeni evler yapacağını söyledi

Fotoğraf: Twitter / @mehmetozerenbld

AK Parti'li Antalya Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, yangın bölgelerinde evleri yanan vatandaşlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yerel bir medya kuruluşuna değerlendirmelerde bulunan Özeren, TOKİ'nin, yangında evlerini kaybedenler için yeni evler yapacağını aktardı.

Özeren konuşmasını şöyle sürdürdü:

Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli, çok düşük faizlerle, istedikleri şekilde evler yapılacak.  Bunu söylemek doğru değil ama evi eski olan vatandaşlar, "Keşke bizim de evimiz yansaydı" diyecekler diye düşünüyorum. Onlara devletin teselli hibesi çok fazla.

Gündoğmuş tahliye edildi

Antalya'nın Gündoğmuş ilçe merkezinde, orman yangınları nedeniyle tedbir amaçlı tahliye edilmeye başlandı.

İlçe merkezine doğru ilerleyen alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Kontrol altına alınan bazı bölgelerde ise soğutma çalışması başlatıldı.

Alevlerin esir aldığı Gündoğmuş ilçesinde yetkililere seslenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin. Bütün yetkililere sesleniyorum; yanıyor insanlar!" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU