İsrail’den Hamas açıklaması: Saldırı düzenleme çabalarını yoğunlaştırdılar

İsrail, Hamas’ın Batı Şeria'da saldırı düzenleme planına hız verdiğini bildirdi

Reuters

İsrail, Hamas'ın son zamanlarda Batı Şeria'da, Gazze Şeridi’nden İsraillilere yönelik saldırılar düzenleme çabalarını yoğunlaştırdığını duyurdu. İsrail resmi yayın kuruluşu KAN tarafından yayınlanan açıklamada silahlandırma çabalarının önde gelen aktivistlerinden, adı açıkça belirtilmeyen A. A’nın Şalit Anlaşması yazarlarından biri olduğu ve son altı aydır Batı Şeria'dan düzinelerce Filistinli ile temas halinde bulunduğu kaydedildi. 2005 yılında İsrailli Sasson Nuriel'in öldürülmesine dahil olan A. A., Hamas ile 2011 yılında imzalanan takas anlaşması kapsamında Gazze Şeridi'ne sınır dışı edilmişti.

A A’nın Filistinlileri silahlandırma kapsamında son altı aydır telefonla veya sosyal ağlar üzerinden yaklaşık 60 Filistinli ile iletişim kurarak gece gündüz çalıştığı bilgisi paylaşılan açıklamada kendinsin son iki yılda silahlandırma için yaklaşık 100 Filistinliye yaklaştığı ve çabalarına son aylarda hız verdiği vurgulandı. Nitekim A.A’nın bazı Filistinlileri Hamas saflarına katmayı başardığı bilgisi paylaşıldı.

İsrail güvenlik güçleri son günlerde üçü Cenin şehri, ikisi Batı Şeria'daki Nablus ve Beytüllahim'den olmak üzere A. A. tarafından silahlandırılan beş Filistinliyi tutukladı. KAN, A.A’nın taahhüt etmesine rağmen silahlandırdığı kişilere para vermediği, bu nedenle söz konusu kimselerin kendisiyle bağlarını kestiğini bildirdi.

KAN, silahlandırdığı kişilere İsraillilere karşı nasıl saldırı düzenleneceği yönünde talimat veren A.A’nın patlayıcı cihazların imalinin ve bunları üretmek için gerekli ekipmanın nereden satın alınacağını da telefonla bildirdiğini kaydetti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU