Erdoğan'dan tatile giden İstanbullulara 23 Haziran çağrısı: Demokratik haklarını hakkıyla yerine getirmelerini bekliyoruz

Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı çıkışı 23 Haziran seçimleri ve Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri değerlendirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, şehir dışına tatile giden İstanbullulara çağrı yaptı, seçim için geri dönüşün çok ama çok önemli olduğu söyledi:

İnanıyorum ki özellikle İstanbul dışına çıkmış vatandaşlarımızın, İstanbullu hemşehrilerimizin bu seçim için geri dönüşleri çok ama çok önemli, zira bu demokratik görevlerini tüm İstanbullu hemşehrilerimizin hakkıyla yerine getirmeleri büyük önem arz ediyor. Milletvekilleri arkadaşlarımız İstanbul dışında yoğun bir şekilde çalışıyor. İllerden vatandaşlarımızı İstanbul'a döndürme konusunda çalışıyorlar. İstanbul'da sandıklarda seçmenimiz görevini yerine getirecektir. Sandığa gitmeyen seçmeni sıfıra yakın konuma getirmek çok önemli." 

Erdoğan'a MHP'nin gündeme taşıdığı af yasası da soruldu.

Cumhurbaşkanı bu soruya "Adalet Bakanlığımız bu çalışmaları yürütüyor, netleştiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız" yanıtı verdi.

Doğu Akdeniz'de sondaj gerilimi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı soru üzerine Doğu Akdeniz'deki sondaj gerilimine de değindi:

Bizler şu anda münhasır ekonomik bölgelerde, özellikle Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimin, Türk soydaşlarımızın haklarını sonuna kadar korumakta kararlıyız. Bölgenin bir defa çıkacak olan tüm neması, yani bu petrol noktasında olabilir başka olabilir, bunların hepsinden Güney Kıbrıs'ın nasıl hakları varsa aynı şekilde uluslararası hukuka göre Kuzey Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın da hakları var. Bu hakları kimse kusura bakmasın biz hiç ilgisi alakası olmayanlara da yedirtmeyiz."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU