Scarlett Johansson'ın temsilcisi, Disney'i oyuncunun kişiliğine saldırmakla suçladı

Bryan Lourd, stüdyonun Johansson'a yönelik açıklamasının yakışıksız olduğunu söyledi

Black Widow pandemi nedeniyle iki yılı aşkın süredir yaşanan ertelemeler yüzünden sinema salonlarında gösterilen ilk Marvel filmiydi (Marvel Studios/Walt Disney)

Hollywood'un en büyük yetenek ajanslarından Creative Arts Agency'nin eşbaşkanı Bryan Lourd, ünlü oyuncu Scarlett Johansson ve Disney arasındaki gerginliğe yönelik sert bir çıkış yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johansson, Black Widow'un sinema salonlarıyla aynı anda Disney+'ta yayımlanmasının şirketle imzaladığı anlaşmayı ihlali ettiği gerekçesiyle dava açacağını açıklamıştı.

Disney, anlaşmanın herhangi bir biçimde ihlal edilmediği ve davanın "hiçbir değerinin" olmadığını söylemişti. Reuters'ın haberine göre şirket, iki kez Oscar Ödülleri'nde aday gösterilen oyuncuya film için 20 milyon dolar (yaklaşık 170 milyon TL) ödendiğini ve aktrisin pandeminin etkilerini "duyarsızca" umursamadığını belirtmişti.

Deadline'ın haberine göre Lourd, Disney'i aktrisin kişiliğine saldırmakla suçladı. Lourd yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Disney utanmadan ve yanlış biçimde Johansson'ı Kovid pandemisine karşı duyarsız olmakla suçladı.

Lourd şirketinin aktrise yönelik imalarının yakışıksız olduğunu ifade etti. 

Disney'in pandemi nedeniyle karar değiştirerek filmi dijital platformda da yayımlama sürecine ünlü aktrisi dahil etmediği bildirilmişti. Filmden elde edeceği gelirin bir kısmı gişe hasılatına bağlı olan ve Disney'in Black Widow stratejisinden memnun kalmayan Scarlett Johansson nihayetinde uzun süredir işbirliği yaptığı stüdyoya dava açmaya karar vermişti. 

Johansson'ın attığı adımın ardından Emma Stone'un da benzer bir yola başvurabileceği bildirildi. Stone'un başrolünde yer aldığı Cruella da sinema salonları ve Disney+'ta eşzamanlı olarak gösterime girmişti

 

Independent Türkçe, Deadline, Reuters, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU