Sancar: Eylül ayında bir tutum belgesi açıklayacağız, yol haritamızı herkese ilan edeceğiz

Parti olarak bir tutum belgesi yayınlayacaklarını söyleyen Sancar, "Kim gelirse gelir. Gelmeyen kendi yoluna devam ettiğinde HDP'siz yürümenin mümkün olmadığını görenler sonradan pişman olursa hesabını halka verirler" dedi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Bitlis'te yürütülen "Dereüstü Islah Projesi" kapsamında iş yerleri yıkılan ve yıkılacak esnafı ziyaret etti.

Ziyareti sırasında vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Sancar, "Bütün Türkiye'ye demokrasiyi, sizlerle ve Türkiye'nin demokratlarıyla getireceğiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sancar şunları kaydetti:

Türkiye'nin demokratları derken kimse yanlış anlamasın, diğer partilere bir çağrımız yok. Şu ittifakmış, bu ittifakmış, bizi ilgilendirmiyor. Bu şahıs adaymış, bizi ilgilendirmiyor. Yolumuza sizlerle devam ediyoruz. Bu yolda sizlerin görüşlerini, yaptığımız toplantılarda bize söylenenleri dikkate alarak kararlarımızı vereceğiz. Kararlarımızı aklımız ve Türkiye'nin demokrasi güçleriyle vereceğiz. Eylül ayında bir tutum belgesi açıklayacağız. Bundan sonraki yol haritamızın ne olduğunu herkese ilan edeceğiz. Kim gelirse gelir. Gelmeyen kendi yoluna devam ettiğinde HDP'siz yürümenin mümkün olmadığını görenler sonradan pişman olursa hesabını halka verirler. O nedenle diyoruz ki kendi yolumuzda yürüyoruz. Türkiye'nin ezilenleri ve demokratlarıyla birlikte yürümek için her zaman çalışmalarımızı sürdürüyoruz ama dediğim gibi yolumuz belli. Adalet, demokrasi, özgürlük, eşitlik. Bu yolda ırkçılığa, sömürüye ve talana yer yok.

Kent merkezinde yürütülen "Dereüstü Islah Projesi"ne değinen Sancar, "Bitlis'i yıkmaya çalıştıklarının farkındayız. Elbette sağlıklı bir kentsel yenileme için biz de destek veririz, ama tek bir kişinin kararıyla değil. Sarayda bir kişi karar alacak, gelecek bir bakanlık burada planlar yapacak, planları yaparken de buranın rantını yiyen 1-2 milletvekilini çağıracak ve onların çıkarına göre yapacak. Buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Sancar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının insanlığı çok büyük tehdit ettiğini, bunu durdurmanın en etkili yollarından birinin aşı olduğunu vurguladı.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU