Efsane yüzücü Phelps'in Olimpiyat rekorunu kıran yüzücü, mayosu yüzünden dünya rekoru kıramadığını söyledi

"Madalya değil rekor için yüzüyorum"

Kristof Milak 21 yaşında (Reuters)

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda ABD'li efsane yüzücü Michael Phelps'in olimpiyat rekorunu kıran Kristof Milak, dünya rekorunu ekarte edememesinin arkasında mayosu olduğunu söyledi.

Macar yüzücü, 28 Temmuz'da yapılan yüzmede 200 metre erkekler kelebek stil finalinde 1.51.25'lik derecesiyle hem altın madalyanın hem de olimpiyat rekorunun sahibi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski olimpiyat rekoru, 2008 Pekin'de yaptığı 1.52.03'lük derecesiyle Phelps'e aitti. Dünya rekoruysa 2019 Dünya Yüzme Şampiyonası'ndaki 1.50.73'lük derecesiyle yine Milak'ın elinde.

Yıldız sporcu, kendisine ait dünya rekorunu ekarte edememesinin sebebinin mayosu olduğunu ifade etti. Yarıştan önce mayosunda yırtık olduğunu fark ettiğini kaydeden Milak, yeni bir mayo giydiğini ve bunun dikkatini dağıttığını söyledi:

Havuza girmeden 10 dakika önce mayom yırtıldı. O anda dünya rekorunu kırmanın elimden gittiğini anladım. Odağımı kaybettim ve yapamayacağımı biliyordum. Bir rutinim, ritmim var. Bu sayede odaklanıyorum ama bu durum odağımı bozarak zaman kaybına yol açtı.


Milak, madalya değil rekor için yüzdüğünü vurgulayıp, "Yapabileceğimin en iyisiyle yüzmeyi istedim. En iyi, benim için dünya rekoru anlamına geliyor ve bu bir dünya rekoru değildi. Bu yüzden biraz hayal kırıklığına uğradım" ifadelerini sözlerine ekledi.

Öte yandan Tokyo 2020'de 200 metre erkekler kelebek stil finalinde Japon Tomoru Honda gümüş, İtalyan Federico Burdisso ise bronz madalyanın sahibi oldu.

 

Independent Türkçe, New York Post, Reuters, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU