Erdoğan: Türkiye terörle mücadelede kendisini ispatlamış bir ülke olarak Angola'nın yanında yer alacak

Angola Cumhurbaşkanı Laurenço ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, "Şu an da ticaret hacmimiz 176 milyon dolar. Bu iki güçlü ülke için bu ticaret hacmi çok ama çok hafif" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Laurenço ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan liderler, iki ülkenin ticaret hacminin artması gerektiğini vurguladı.

Angola ile askeri, siyasi, ticari ve kültürel olmak üzere birçok başlıkta görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan "Yarın kendileri iş adamlarımızla bir araya gelecek. Altyapı, üst yapı birçok konuyu muhataplarıyla görüşecekler. Aynı şekilde biz de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan sonra iade-i ziyaret için Angola'ya bir grup iş adamıyla gideceğiz" dedi.

Angola ile Türkiye'nin 176 milyon dolarlık ticaret hacmi olduğunu belirten Erdoğan, "İstiyoruz ki üst düzey ziyaretleri de böyle başlatmış olalım. Burada ağırlıklı olarak savunma sanayine yönelik, turizm, kültürel, sağlık alanında neler yapabiliriz diye bunları yerinde değerlendirelim istiyoruz. Ben değerli dostum Lourenço ile birçok adımları atacağımıza inanıyorum. Bugün ilk adımı attık ve Angola ile 10 kadar anlaşma imzaladık. Bunları hayata geçirmek şart. Şu an da ticaret hacmimiz 176 milyon dolar. Bu iki güçlü ülke için bu ticaret hacmi çok ama çok hafif. İlk etapta mutabakatımız 500 milyon dolara ulaşmak" ifadeleri kullandı.

Erdoğan, Angola'ya terörle mücadele konusunda destek vereceklerini de ifade ederek, "Türkiye terörle mücadelede kendisini ispatlamış bir ülke olarak Angola'nın yanında yer alacaktır" diye konuştu.

 

Inpendent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU