"Yabancı uyruklulardan 10 katı su faturası alınacağını" söyleyen Bolu Belediye Başkanı Özcan hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Başvurusu dilekçesinde, Özcan hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması talep edildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan / Fotoğraf: AA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün düzenlediği basın toplantısında yabancı uyruklulardan 10 kat fazla su ve katı atık ücreti alıncağını açıklamıştı.

Özcan hakkında bugün ise, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından suç duyurusunda bulunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre; İstanbul Barosu avukatlarından Aydın Egemen tarafından, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen suç duyurusu dilekçesinde, "şüpheli" olarak belirtilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın dün kamuoyuna yaptığı açıklamada, yabancı uyruklu kişilere su hizmetini 10 kat pahalı olarak verileceğini ve bu yolla yabancıların şehri terk etmesi amaçlandığını deklare ettiği belirtildi.

Hukuk devleti ilkesinin, kişilerden, kurumlardan ve devleti yönetenlerden daha üst bir kavram olduğunun unutulduğu ifade edilen dilekçede, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek, su gibi temel ihtiyaç maddesine ulaşma imkanı fiilen ortadan kaldırarak, özellikle virüs döneminde insanların, çocukların hastalanmasına neden olabilecek bu durumdan vazgeçilmesi ve kamuoyundan özür de dilenmesi gerektiği aktarıldı.

Dilekçede ayrıca, Özcan hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması talep edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU