Köpeğini yolda terk ederken videoya alınan kişi tutuklandı

Köpeği sahiplenen kadın, "Videoyu izleyip köpeğin otomobilin peşinden koştuğunu görünce kalbim kırıldı" dedi

Yol kenarına terk edilen Sibirya kurdunu gösteren videonun viral olmasının ardından bir kişi tutuklandı ve hakkında dava açıldı.

Video El Paso'nun doğusunda, Teksas'ın güneyinde Meksika sınırına yakın Horizon City'de çekildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

68 yaşındaki Luis Antonio Campos, hayvanlara zulüm şüphesiyle cuma günü tutuklandı. Hapishane kayıtlarına göre Campos, El Paso County Hapishanesi'ne götürüldü ve daha sonra aynı gün 5 bin dolarlık (yaklaşık 40 bin TL) kefaleti ödedi.

Yetkililer cuma günü, davada en az bir tutuklamanın daha beklendiğini söyledi. Campos, salı günü köpeği yol kenarına bırakan en az iki kişiden biri olmakla suçlanıyor.

Videoda köpeği serbest bırakan daha genç bir adam da görülüyor. Sibirya kurdu bunun ardından otomobilin yanına yatıyor. Adam tekrar otomobile binip uzaklaşıyor ve köpek de aracın peşinden koşuyor. Videoda sürücü tarafındaki yan aynadan yaşlı bir adam görülebiliyor.

El Paso Times'ın bildirdiğine göre köpeği, Pawsitive Rescuers of El Paso'dan bir gönüllü kurtardı ve sahiplendirmek için kâr amacı gütmeyen hayvan kurtarma kurumu Huckleberry Hound Dog Rescue'ya teslim etti.

Maddie Clappsaddle'ın ailesi, Sibirya kurdunu çarşamba sahiplendi. Yaklaşık 10 aylık olan köpeğe Nanook adı verildi.

KVIA'e verdiği demeçte Clappsaddle, "Videoyu izleyip köpeğin otomobilin peşinden koştuğunu görünce kalbim kırıldı" dedi:

Ama artık burada olduğu, etrafta koşuşturduğu ve mutlu olduğu için ben de çok iyi ve heyecanlı hissediyorum.

 

newFile-3.jpg

68 yaşındaki Luis Antonio Campos, Teksas'ın güneyinde bir köpeği yol kenarında terk ettiği bildirildikten sonra tutuklandı (El Paso County Şerif Bürosu)​​

 

Huckleberry Hound Rescue'dan Barbara Valencia ise KTSM'e şunları söyledi:

Bunu her gün görüyoruz. Bu vakanın bu kadar ilgi görmesinin tek nedeni, birinin videoya çekmiş olması. Ama bu her gün yaşanıyor.

Ronald Comeau, 6 yıldır El Paso'da evcil hayvanları kurtarıyor. KFOX14'e konuşan Comeau, "İnsanların o araca nasıl bindiğini, aynada arkalarından koşan köpeği görüp de nasıl çekip gidebildiklerini anlayamıyorum. Bir insanın bunu nasıl yapabildiğini anlamıyorum" dedi.

Comeau, hiç böyle bir vakayla karşılaşmadığını da sözlerine ekledi:

Canımı acıtıyor. Hayvanları seven kişilerin aklına gelen ilk düşünce, 'O kişiyi karanlık bir odada 5 dakikalığına bana bırakın' oluyor.

Sosyal medyada yorum yapanlar da Comeau'nun öfkesini paylaştı.

Laura Holguin Vergara, "Bunu gören kalbim kendini iyileştirmeye çalışıyor. Bu çok üzücü ve ağlamadan edemiyorum" diye konuştu.

Yazmin Montaya ise "Bunu bir hayvana nasıl yapıyorlar anlayamıyorum" diye ekledi.

El Paso County Şerif Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Ses çıkaramayan mağdur hayvanlara yönelik bu suçlar ciddiye alınıyor ve şüphelileri bu zalim eylemlerden sorumlu tutmak için bilfiil çalışıyoruz" ifadeleri yer aldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU