Charlie Hebdo tişörtü giyen Türk Evanjelist Londra'da saldırıya uğradı

Polis olay yerine hemen gelmesine rağmen saldırgan kaçmayı başardı

Hatun Taş, geçen yıl Hz. Muhammed'i içeren bir karikatürü tutarken de yumruklanmıştı (YouTube / SOCO films)

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da, Hz. Muhammed'le ilgili karikatürleriyle tanınan Charlie Hebdo dergisinin tişörtünü giyen Türk evanjelist Hatun Taş saldırıya uğradı.

Olay, Hyde Park'ta halkın toplanıp fikirlerini tartıştığı bir alanda 25 Temmuz'da yaşandı. Siyah giyimli genç bir erkek, Taş'ı defalarca bıçakladıktan sonra kaçtı.

Hafif yaralanan 39 yaşındaki Taş, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

 

 

Tişörtte Fransız mizah dergisinin logosu ve bir Müslüman erkeğin bir karikatüristle öpüştüğü, "L'amour plus fort que la haine" (Sevgi nefretten daha güçlüdür) yazan bir karikatür vardı.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, saldırgan kaçtıktan hemen sonra polis arabasının bölgeye intikal ettiği görülüyor.

"Saldırıya pek çok kişinin tanık olduğunu ve çoğunun olayı telefonlarıyla kaydettiğini biliyoruz. Henüz polise başvurmayanların bunu yapmasını rica ediyorum" diyen polis ekiplerinden Alex Bingley, sözlerini şöyle sürdürdü:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soruşturmamızın ilk aşamalarındayız ve saldırganın izini sürmek için çok çalışıyoruz. Bütün gerçekleri ortaya çıkarana kadar halkın, saldırının nedeni hakkında spekülasyon yapmamasını rica ediyorum.

Yetkililer, yaptıkları araştırma sonucunda olay yerine yakın bir yerde saldırıda kullanılan bıçağı buldu. Ancak olayla ilgili henüz bir tutuklama yapılmadı.

Evanjelistlerin kurduğu European Leadership Forum'un (Avrupa Liderlik Forumu) internet sitesinde, Taş'ın 27 sene boyunca Müslüman bir ülkede yaşadığı ve daha sonra Birleşik Krallık'a taşındığı yazıyor. European Leadership Forum, Taş'ın her hafta Hyde Park'ta ve camilerde Müslümanlarla tartıştığını ve Hıristiyanları, daha iyi bir Hıristiyan olmaları konusunda eğittiğini bildiriliyor.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, Sputnik International, Middle East Monitor, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU