Soylu Trabzon’daki protestoyu değerlendirdi: "Artistlik yapma" dedim geçtim, ahlaksız ben miyim yani?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu kez İstanbul'da Trabzonlularla buluştu, Trabzon Havaalanı’ndaki protesto ile ilgili konuştu, “ ‘Akıllı ol Soylu’ dedi, ‘Artistlik yapma’ deyip geçip gittim. Bu olaydan sonra ne terbiyesizliğim kaldı ne ahlaksızlığım” dedi

Bayramın birinci günü Trabzon'a giden İçişleri Bakanı ikinci gün de İstanbul'daki Trabzonlularla buluştu / Fotoğraf: İHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutköy’de Trabzonlu hemşehrileriyle bir araya geldi.

Programda konuşan Bakan Soylu bayramın birinci günü ziyarete gittiği Trabzon’da, havaalanındaki “Her şey çok güzel olacak” protestosunu, verdiği yanıtı ve ardından yapılan eleştirileri değerlendirdi.

“Bana Ekrem İmamoğlu’nun benden sonra geleceğini söylediler, aslında VIP’den geçme hakkı yok. Bizim geçtiğimiz yerden geçme gibi bir durumu söz konusu değil ama arkadaşlar nezaket göstermişler ve buradan geç demişler. Ben oradan çıkarken başladılar ‘Her şey Güzel Olacak’ diye bana doğru tezahürat yapmaya. O kalabalık arasından birisi mafyavari bir üslupla ‘Akıllı ol Soylu’ dedi. Yani sen bu işlere çok fazla karışma demek istiyor. Ben de bana söylediğini birkaç adım geçtikten sonra duydum ve ona doğru ‘Artistlik yapma’ deyip geçip gittim.

Bakan Soylu olayla ilgili olarak edepsizlik yapanlara gerekli cevabı verdiğini ve sözünün arkasında olduğunu söyledi:

"Onların asıl olarak orada yapmak istediklerini yapsaydım kıyameti kopartacaklardı. Bu olaydan sonra ne terbiyesizliğim kaldı ne ahlaksızlığım kaldı yani ahlaksız olan ben miyim Allah’ınızı severseniz. Ben kendi hakkım olan yerden kendi memleketime geliyorum, orada edepli durması gereken adamlar, beni görünce edepsizlik yapıyorlar sataşıyorlar bende tek bir cümle söyledim sonuna kadar da arkasındayım."

Soylu, daha önce de söylediği “Ben buraya Selahattin Demirtaş’ın kucağından gelmedim, ben buraya Kato’dan geldim” sözünü tekrarladı, “Allah böyle siyaset nasip etmesin” dedi. 

Süleyman Soylu, kıldığı bayram namazıyla ilgili olarak sosyal medyada çıkan yorumlara da değinerek “Ömründe namaz kılmayan, cami yolu bilmeyen herkesin konuşuyor” dedi.

“Namazı kıldıran hoca müftü vekilimiz, şaşırdı rükuya gideceğine secdeye gitti. Ben de hocanın arkasındayım, rükuya gidip 3 defa 'Sübhâne Râbbiye'l-Azim' dedim hocayı uyardım hoca hemen kalktı. Sosyal medyada kıyamet koptu o aşağıya eğildi, o yukarıya. Ömründe namaz kılmayan adamlar, cami yolu bilmeyen adamlar hepsi konuşmaya başladı”

İçişleri Bakanı programın ardından yaptığı sosyal medya paylaşımına "Arnavutköy'deki Trabzonlular aklımızdan çok memnundu" notunu düştü.  
 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU