İmamoğlu Giresun’da konuştu: Dertleri Ekrem'in soyu sopu, ben onların yürüdüğü akılsız yola girmeyeceğim

Ramazan Bayramı’nı Karadeniz’de geçiren İmamoğlu Trabzon’un ardından Giresun ve Ordu’ya geçti. Yol boyunca sık sık durdu, kendisini bekleyenlere kısa konuşmalar yaptı

Fotoğraf: Independent Türkçe

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Trabzon’un ardından Giresun’a geçti.

İmamoğlu'nu taşıyan seçim otobüsü, Trabzon-Giresun arasındaki 130 kilometrelik yolu 5 saatte aldı. Trabzon'un Beşikdüzü ve Giresun'un Eynesil, Görele, Tirebolu ve Espiye ilçelerinde kendisini yol boyu bekleyenlerle kısa konuşmalar yaptı.
 

imamoğlu eynesil Twitter.jpg
Fotoğraf: Twitter


İmamoğlu’nun Giresun’da Atatürk Meydanı’ndaki konuşmasından önemli bölümler:

“Karadeniz'de büyüyen, yetişen, okuyan o güzel gençler, o güzel kızlarımız, yakışıklı delikanlılarımız, onların anne-babalarına söz veriyorum, çocuklarının örnek bir 'Ekrem Abileri' olacağım. Ben, bu güzel coğrafyanın güzel insanlarıyla beraber büyüdüm. Beslendiğim yerdir Karadeniz. Allah’ım beni mahcup etme”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bir avuç insan demokrasiye darbe vurdu”

“İstanbul'da bir seçim yaşadık. Ben bu bayramda görevli olarak Karadeniz’i gezmek istemiştim ama nasip olmadı. Bir avuç insan, Türkiye'nin demokrasisine sıkıntı verdi. Demokrasimize darbe vurdular. Ama ben, seçilmiş bir belediye başkanı olarak kendime, 'Git kardeşim, gez Karadeniz'i' dedim.” 

“Bin 800 günde onları delirteceğim”

“23 Haziran'a koşarken, şu anda kendimi 31 Mart öncesinden misli misli güçlü görüyorum. Buradan bakınca gücüm bir kat daha arttı. 'Ben, ahlaklı siyaset yapmak için yola çıktım. Seçim süresince tek bir gün kötü söz konuşmadım. Konuşmayacağım. Sizler, ben televizyonlarda konuşurken, çocuklarınızın kulaklarını kapatmasını istemeyeceksiniz. Birileri kötü sözü gelenek haline getirmiş. Birileri işi gücü bırakmış, benimle uğraşıyor. 18 günde bile İstanbul'a hizmet ürettim. Akılcı ve şeffaf bir yönetim olduğumuzu ispat ettik. 18 günlük işleri görünce birazcık çıldırdılar. 18 günde çıldırdılar ya, bin 800 günde, 5 yılda onları delirteceğim. Akılları şaşacak.”

“Ben onların yürüdüğü akılsız yola girmeyeceğim”

“Dertleri, Ekrem'in soyu sopu. Benim ailemin kim olduğunu ben biliyorum. Benim ailemi Trabzon'da da tanırlar, Giresun Görele'de de tanırlar, Türkiye'de de tanırlar. Neymiş? Yunanmış, Pontusmuş. Allah akıl versin bunlara ya. Ben, onların yürüdüğü akılsız yola girmeyeceğim. Sırtımı onlara, yüzümü size döneceğim. Onların hepsini Allah'a havale ediyorum.”

Soylu’ya “kucak” yanıtı: Ben bir tek anamın kucağını bilirim

“Dün birisi Trabzon'da diyor ki, 'Terörün kucağında'. Ben, bir tek anamın kucağını bilirim. Anacığım da aşağıda. Bir de milletimin değerlerini iyi bilirim. Ben, bir şehre, İstanbul'a hizmet ederken, o kentin çıkarlarını mutlaka düşünen projeler üreteceğim. Bir de bağlı olduğum değerler var. Türkiye'nin o güzelim Misak-ı Milli sınırlarına, komutanlarına, askerlerine, benim dedeme, sizlerin dedelerine, Topal Osman'a, bayrağına, havasına, suyuna, doğasına, bu ülkenin kuruluş değerlerine, Cumhuriyet'e, demokrasiye, çocuklarımızın dünden bugüne gelip, yarınlara ulaşmasının yolunu açan, bu ülkenin tek lideri Mustafa Kemal Atatürk'e bağlıyım.” 
 

imamoğlu giresun Twitter.jpg
Fotoğraf: Twitter


İmamoğlu, Giresun'dan Ordu’ya geçti. Cumhuriyet Meydanı’nda kendisini bekleyenlerle buluştu. Ordululara “En önemli projem İstanbul’u barıştırmak” dedi.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU