Aynı gün Trabzon’daydılar... Protesto, karşılıklı eleştiriler, verilen yanıtlar…

İçişleri Bakanı Soylu ve CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu bayramın 1. gününü Trabzon’da geçirdi. İmamoğlu doğduğu evde Süleyman Soylu’ya ve kendisine “Yunan” diyen İçişleri Bakan Yardımcısına yanıt verirken, havaalanına inen Soylu protesto ile karşılandı

İçişleri Bakanı ve CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, bayram ziyareti için hemen hemen aynı saatlerde Trabzon’a ulaştı.

Ekrem İmamoğlu’nu karşılamak için gelen kalabalık havaalanında beklerken Süleyman Soylu da Trabzon’a ulaştı. Havaalanından çıkarken bir grup “Her şey çok güzel olacak” sloganı attı, Soylu’yu protesto etti.

Kalabalıktan bir kişi aracına ilerleyen Soylu’ya “Akıllı ol” dedi, İçişleri Bakanı ise “Artistlik yapma” diyerek yanıt verdi. Ve bu anlar kamera kayıtlarına da yansıdı.

 

 

“Ben buraya Selahattin Demirtaş'ın kucağından gelmedim”

Havaalanından ayrıldıktan sonra Trabzon Meydanı’na giden Soylu kendisini bekleyenlerle bir araya geldi. Konuşmasında havaalanındaki protestoya da değindi ve şunları söyledi:

“Havalimanında indim. 20-25 kişi beni orada karşıladılar. Oradan buraya gelmek üzere hareket etmek üzereydik. CHP adayını bekleyen ekip orada bekliyor. Adım attığımda oradan bir söz geldi. 'Akıllı ol Süleyman Soylu’ diye. Ben akıllı oluyorum. Ben buraya Selahattin Demirtaş'ın kucağından gelmedim. Ben akıllıyım. Allah şahit size hiçbir yanlışımız olmadı.”

Soylu protestoya yönelik açıklamasının ardından aynı anlarda Trabzon’da olan Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon istismarcılığı ile suçladı ve şöyle devam etti:

“Hiçbir zaman Trabzon istismarcılığı yapmadım. Şunu ifade etmek istiyorum. Her türlü yaygarayı ortaya koymak isteyenlere müsaade etmeyin. O provokasyona gelmem. Bunu kınıyorum. Bunu yanlış buluyorum. Ayıplıyorum. Türkiye büyük fırtınalardan geçti. İstanbul'un gücü üzerinden benim ülkemi istikrarsızlaştırmak isteyenlere fırsat vermeyin… Şehrimin istismarcılığını yapanın birilerinin arkasına bir bakın. Bizim arkamızda Tayyip Erdoğan var, millet var... Onun arkasında ezanıma, namazıma hakaret edenler var, onun arkasında Sezai var, Selahattin var, Kılıçdaroğlu var. 23 Haziran'ı Türkiye'nin bir ideolojik kavganın başlangıcı yapmak istemelerinden korkuyorum.”

“Canım çıkana kadar İstanbul’da çalışacağım”

İçişleri Bakanı İmamoğlu’nun “Ankara’da otur” sözlerine de yanıt verdi:

“Sen git 'İstanbul'da çalış, Ankara'da otur' diyor. Ekrem İmamoğlu, sana sesleniyorum. Ben Gabar'a giderken, terör örgütleri beni hedef gösterirken ona karışmadın da şimdi mi karışıyorsun. Bugün ben istediğim her yere giderim. 23 Haziran'da canım çıkana kadar İstanbul'da çalışacağım. İstanbul güçlü bir şehir ve önemli. İstanbul sadece bizim İstanbul'umuz değil. İstanbul Mekke'nin, Kerkük'ün, Bosna'nın, Kabil'indir.”

"Sen Trabzon'un mahallesini bilmezsin"

Aynı dakikalarda Ekrem İmamoğlu da baba ocağı olan Akçaabat’taydı. Doğduğu evin önünde konuştu. Hem Süleyman Soylu’ya hem de kendisine sosyal medya üzerinden “Yunan” diyen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’a yanıt verdi. “Bazıları Trabzon’dan bana laf yetiştiriyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Çok gevezelik yapanlara diyorum ki; ben kavgaya da alışığım, insanları barıştırmaya da, benimle uğraşamazsınız. Benim iyilik damarımla uğraşamazsınız. Benim iyilik damarım herkesi terbiye eder. Benim ismimi ağzına alanlar oluyormuş, çok üzülüyorum. Allah herkese iyi düşünce versin, zihninde iyi düşünce olmayan uyuyamaz. Bazıları da Trabzon’a gelip bana laf yetiştiriyor. Allah’ın adamı mahallesini bilmezsin Trabzon’un. İşine bak, git işini yap Ankara’da benimle uğraşma. O anladı ne demek istediğimi. Buradan ona gider ses. Allah akıl versin onlara, aklı olmayan devletin bazı yöneticileri var.”

İmamoğlu, kendisine Twitter’dan “Yunan” göndermesi yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’a yanıt verdi:

”Bir bakan yardımcısı Bakanı konuştukça o da yüz buldu sanırım, benim için “Yunan” diyor. Ya Allah’ın adamı ben soyumdan 8-9 isim sayarım o kaç tane sayar bilemem ama bu övünülecek bir şey değil, övünülecek şey adam olmak. O konuşan zavallı adamlıktan nasibini almamış, bir üsttekine yalakalık yapacak, onun üstündeki diğerine yalakalık yapacak, sanıyorlar ki yalakalık yaparak bir yerlere gelecek, yalakalık yaparak bir adım gidemezsin. Akşam sabaha yok olurlar.”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU