FBI Direktör Yardımcısı'nın astıyla ilişkisi teşkilatı karıştırdı

Washington Post'a konuşan kaynaklar, bu ismin FBI Kongre İşlerinden Sorumlu Direktör Yardımcısı Jill C. Tyson olduğunu söyledi

FBI Kongre İşlerinden Sorumlu Direktör Yardımcısı Jill C. Tyson, 2019'dan beri görevinin başında (CSPAN)

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nda (FBI) üst düzey bir yetkilinin, bir astıyla romantik ilişki yaşayarak teşkilatın politikalarını ihlal ettiği ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı Başmüfettişi Michael Horowitz'in 22 Temmuz'da yayımladığı rapora göre söz konusu yetkili, ilişkiyi zamanında bildirmeyerek ve sevgilisini ilgilendiren bir kararın alınmasında görev yaparak kuralları çiğnedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Raporda yetkilinin adı geçmezken, konuyla ilgili bilgisi olan hem mevcut hem de eski yetkililer, Washington Post'a (WP) bu ismin FBI Kongre İşlerinden Sorumlu Direktör Yardımcısı Jill C. Tyson olduğunu söyledi.

Başmüfettiş yaklaşık bir yıl önce teşkilattaki üst düzey bir yetkilinin, astıyla uygunsuz ilişkisi olduğu yönünde iddiaların kendisine ulaşmasıyla soruşturmaya başladı.

Horowitz bulgularında romantik ilişkinin, ast-üst ilişkisini olumsuz etkilediği kaydetti. Raporda romantik ilişkinin FBI'ın diğer çalışanlarına da tesir ettiği ve bu yüzden "işyerine zarar verdiği" yazıldı.

Kaynaklar, FBI'ın disiplin kurulunun rapor karşısında ne yapılacağını değerlendirdiğini bildirdi.

Raporda adı açıklanmayan çalışan, Tyson'ın ilişkiyi geç de olsa bildirmesinin ardından farklı bir bölüme gönderildi.

Adalet Bakanlığı'nda çeşitli pozisyonlarda görev yapan Tyson, 2018'de FBI bünyesine katılmıştı. WP, FBI Direktörü Christopher Wray'le yakın ilişkileri olan Tyson'ın, teşkilatın Kongre'yle olan bütün etkileşimini yönettiğini ve önemli bir role sahip olduğunu bildirdi.

 

Independent Türkçe, Washington Post, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU