Netflix üç yöneticiyi "üst yöneticilerini eleştirdikleri için" kovdu

Şirketin internet sitesinde, çalışanlardan başkaları hakkında konuşurken yalnızca "yüzlerine söyleyebilecekleri şeyler" söylemeleri beklendiği belirtildi

(AFP)

The Hollywood Reporter'ın (THR) aktardığına göre Netflix'in üç üst düzey film pazarlama yöneticisini Slack üzerinden daha üst yönetim hakkında sızlandıkları için işten çıkardığı iddia edildi.

Kaynakların THR'a yaptığı açıklamada görevden alınan kişilerin dijital yayın devinin bu düzeydeki çalışanlarının yaklaşık yarısına karşılık geldiği iddia edildi.

THR'ın aktardığına göre Netflix paylaşılan iletilerin "pazarlama bölümünün yönetimine" eleştiriler içermediğini söyledi. Şirket, The Independent irtibata geçtiğinde konuyla ilgili daha ayrıntılı açıklama yapmayı kabul etmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix'in resmi internet sayfasında yer alan iş ilanları bölümündeki "dürüstlük" alt başlığında, çalışanlardan "iş arkadaşları hakkında yalnızca yüzlerine söyleyebilecekleri şeyleri" söylemelerinin beklendiği yazıyor.

Şirketin sayfasında, "Bu, aramıza yeni katılanların inanmakta ve hayata geçirmeyi öğrenmekte en çok zorlandıkları özelliklerden biri" ifadeleri yer aldı.

Çoğu durumda, hem sosyal hayatta hem de iş hayatında, diğer kişiler hakkında daima gerçekten ne düşündüklerini söyleyenler hızla yalnızlaştırılır ve uzaklaştırılır.

THR, mevcut olayda bir ifşacının pazarlama yöneticilerinin aylarca süren mesajlaşmalarını fark ettiğini ve bunları bildirdiğini aktardı.

Bir kaynaksa dergiye "Kültürleri tamamen şeffaflık ve geribildirim üzerine kurulu" dedi.

Bu durumda, özel konuşmalara gerek olmaması mantıklı duruyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU