Sıcak hava balonunun pilotu düştü, dehşete kapılan yolcular sürüklendi

Balon 2,5 kilometre daha ilerledi ve ancak ağaçlara çarparak durdu

Vermont Eyalet Polisi, Brian Boland’ın bedeninin inceleme için otopsiye gönderildiğini belirtti (Facebook)

ABD'de bir sıcak hava balonu pilotu, yolculuk sırasında düşerek hayatını kaybetti.

Vermont eyaletinin Bradford bölgesinde pilot Brian Boland, perşembe günü 4 yolcuyla birlikte hava balonu seyahatine çıktı. Fakat kısa süre sonra yolcular ve pilot talihsiz bir kaza yaşadı.   

Vermont Eyalet Polisi'nin açıklamasına göre sıcak hava balonunun alt kısmı uçuş sırasında yana doğru devrildi ve yolculardan biri aşağı düştü. Ancak balon henüz çok yükselmediğinden yolcu yaralanmadan kazayı atlattı.

Öte yandan 72 yaşındaki Boland, balona irtifa kazandırmaya çalışırken ayağı alt kısımdaki bir mekanizmaya dolandı. Burada mahsur kalan pilot, araç tekrar havalanmaya başlarken yüksekten yere düştü.

Boland'ın olay yerinde yaşamını yitirdiği açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis balonun yaklaşık 2,5 kilometre daha gittiğini ve Vermont sınırından New Hampshire eyaletine doğru geçerken ağaçlara takılarak durduğunu belirtti.

Balonda kalan 3 kişi de ciddi şekilde yaralanmadan balondan inmeyi başardı.

Silver Maple Lodge and Cottages adlı konaklama yerinde sıcak hava balonu turları düzenleyen Boland, tesisin internet sitesinde "dünyadaki en deneyimli pilotlardan biri" olarak tanıtılıyordu. Ayrıca kendisinin "birçok dünya rekoruna imza attığı, ulusal şampiyonaları kazandığı ve dünyanın farklı noktalarında uçuşlar yaptığı" da belirtildi.

Bu sporla uğraşan pilotlardan Robert Willbanks ise Facebook'taki paylaşımında Boland'ı 1970'lerden beri tanıdığını ve kendisinin "en yetenekli ve yaratıcı havacılardan biri olduğunu" söyledi.

Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu ve Federal Havacılık İdaresi, olaya ilişkin soruşturma başlattı.



Independent Türkçe, CNN, Newsweek

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU