Yerli VLP aşı adayının Faz 2 çalışmasında ikinci dozlar uygulanmaya başlandı... Varank: Şu ana kadar herhangi bir yan etki görülmedi

İkinci dozlar da uygulanıp gönüllülerden alınacak sonuçlar değerlendirildikten sonra son aşama olan Faz 3'e geçilecek

TÜBİTAK COVİD-19 Türkiye Platformu çatısı altında yürütülen VLP aşı adayının Faz 2 çalışmalarında 2. doz aşılar uygulanmaya başlandı / Fotoğraf: AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK COVİD-19 Türkiye Platformu çatısı altında yürütülen virüs benzeri parçacıklara (VLP) dayalı yerli yenilikçi aşı adayına ilişkin, "VLP aşı adayımızın Faz 2 çalışmalarında 1. doz aşılamaları tamamladık, 2. doz aşılar uygulanmaya başladı. Şu ana kadar herhangi bir yan etki hiçbir gönüllümüzde görülmedi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Varank, Su Ürünleri İşleme Şoklama ve Depolama Tesisi Temel Atma, Keten Müzesi Projesi İmza ve Satem Biyokütle Enerji Santrali açılış töreninde konuştu.

TÜBİTAK COVİD-19 Türkiye Platformu aracılığıyla tüm Türkiye'den bilim insanlarının katkılarıyla aşı geliştirme çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Varank, şöyle devam etti:

"Bunlardan bir tanesi de oldukça yenilikçi bir teknolojiye dayanan VLP aşı adayımız. VLP aşısının ilk insan denemelerinde ben de gönüllü oldum. VLP aşısında Faz 2 aşamasına geçmiştik. Faz 2 çalışmalarında 1. doz aşılamaları tamamladık, 2. doz aşılar uygulanmaya başladı. Şu ana kadar herhangi bir yan etki hiçbir gönüllümüzde görülmedi. İkinci dozlar da uygulanıp gönüllülerden alınacak sonuçlar değerlendirildikten sonra son aşama olan Faz 3'e geçeceğiz. Tüm süreçler olumlu tamamlanırsa da yerli VLP aşımıza kavuşacağız. Kovid-19 belasıyla mücadeleye Türkiye'den tüm dünyaya şifa olabilecek bir katkı sunmuş olacağız"

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı VLP temelli yerli aşının bu yıl kasım-aralık gibi kullanılır hale getirilmesinin planlandığını açıklamıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU