CHP'li vekiller SMA'lı çocuklar için devrede: 36 ülke onayladı, Türkiye de izin vermeli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen CHP heyeti, "Yavrularımız için zaman daralıyor, Türkiye'de tedavi bir an önce başlatılsın" dedi

CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer.  Dr. Jale Nur Süllü ve Suzan Şahin, SMA hastası çocukların sorunlarının çözümü için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü / Fotoğraf: CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü ile Hatay Milletvekili Suzan Şahin, SMA hastası çocukların sorunlarının çözümü için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. SMA hastası ailelerin taleplerini Bakan Koca’ya aktaran CHP’li vekiller, SMA tedavisinde kullanılan Zolgensma ilacının vakit kaybetmeksizin Türkiye’de kullanılması için gerekli adımların bir an önce atılmasını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlık Bakanlığı ile ilaç şirketi arasında uzlaşmanın sağlanamaması nedeniyle yüzlerce çocuğun yaşama tutunmak için kampanyalar başlattığına dikkat çeken CHP’li vekiller, sosyal devlet ilkesi gereği Türkiye’de de bu ilaca ulaşımın sağlanması gerektiğini söyledi.

CHP’li vekiller ziyaret sonrası yaptıkları açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 “SMA hastalarının tedavisinde kullanılan Zolgensma ilacına Sağlık Bakanlığı onay vermediği için yüzlerce aile yurtdışında umut arıyor. Aileler yavrularının yurtdışında tedavi görmesi için kampanyalar başlatıyor. Ve bu kampanyaların sayısı her geçen gün artıyor. 36 ülkede kullanımda olan Zolgensma ilacının ailelerin de talep ettiği gibi Türkiye’de de devlet güvencesi altında kullanımı sağlanması gerektiğini belirttik. Artık yavrularımız için zaman daralıyor. Sağlık Bakanlığımız bir an önce devreye girmeli. Ailelerin talep ettiği Zolgensma ilacının Türkiye’de de kullanımının önü açılmalıdır”

CHP’li milletvekilleri, SMA hastalarının hem ilaçlara erişimi, hem de fizik tedavi imkanlarına kapsamlı erişiminin de bir an önce sağlanmasını istedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU