BTP lideri Baş'tan "Komünizm başarısız bir sistemdir" diyen Biden'e gönderme: Kapitalizm de öyle

Küba için "başarısız bir devlet" ifadesini kullanan ABD Başkanı Biden, "sosyalizmi çok yararlı bir ikame olarak görmüyorum" demişti

ABD Başkanı Joe Biden'in "Komünizm evrensel olarak başarısız bir sistemdir" açıklamasın gönderme yapan BTP Lideri Hüseyin Baş "Kapitalizm de öyle" dedi / Kolaj: Independent Türkçe

Beyaz Saray'da Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Joe Biden, komünizme ve sosyalizme ilişkin bir soruya verdiği yanıtta "Komünizm başarısız bir sistemdir, evrensel olarak başarısız bir sistemdir ve sosyalizmi çok yararlı bir ikame olarak görmüyorum" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kapitalizm de öyle”

ABD Başkanı Biden’in komünizm ve sosyalizm hakkında yaptığı açıklamaya yanıt veren Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medyadan söz konusu açıklamanın başlığını alıntılayarak “Kapitalizm de öyle…” notunu düştü.

Baş: Çözüm Milli Ekonomi Modeli’nde

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, dünyada yaşanan ekonomik sorunların çözümünün Milli Ekonomi Modeli'ni uygulamak olduğunu savunuyor.

Prof. Dr. Haydar Baş tarafından esasları belirlenen Milli Ekonomi Modeli, kapitalist ve sosyalist ekonomi modellerine karşın özgün bir model öneriyor.

Milli Ekonomi Modeli, genel kabul gören olan “sınırlı ihtiyaçların sınırsız kaynaklarla karşılanması” teorisi yerine “sınırlı ihtiyaçların sınırsız kaynaklardan karşılanması” teorisini öne sürüyor ve ülkelerin gerektiğinde her türlü mal ve hizmeti üretebilme gücüne sahip olması, iç ve dış harcamalarının borçlanmadan temin edebilmesini öneriyor.

Model ayrıca gelir dağılımında denge, sürekli büyümenin yakalanması, tam istihdamın sağlanması gibi günümüz ekonomi sistemlerinin başaramadığı unsurlara farklı çözümler üretirken, kapitalist ekonomide sadece mübadele ve tasarruf aracı olarak tanımlanan parayı ekonomideki aktörleri harekete geçiren bir tahrik unsuru, ay­rıca emeğin devreye girmesi sonucu elde edi­len üretim ve hizmetin karşılığı olarak tanımlıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU