ABD Başkanı Trump Londra'da, altı bezli "dev bebek Trump" havada

ABD Başkanı'nın Londra temasları, büyük protestolar eşliğinde devam ediyor

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in resmi daveti üzerine İngiltere’ye gelen ABD Başkanı Donald Trump, Londra'da protesto ediliyor. Trafalgar Meydanı'ndaki protestoda "bebek Trump" şeklindeki dev balon da kullanılıyor.

ABD Başkanı Trump’a yönelik protestolar o daha İngiltere’ye gitmeden başlamıştı. Trump’ın ziyaretinin ikinci gününde Londra'da devam eden protestolara binlerce kişi katılııyor.

 

Sadece dev bebek değil, Trump'ı elinde akıllı telefonuyla klozette otururken tasvir eden heykel de protestoların merkezinde. Eylemciler, Trump'ın siyasi tweet'lerini tuvaletten attığına yönelik söylentilere bu yolla gönderme yaptı.

 

 

Gösterilerde Trump karşıtı sloganlar atıldı, pankartlar taşındı. 

Trump karşıtı gösteriler sosyal medyadan da destek görüyor. Bir sosyal medya kullanıcısı gösterilerin merkezi Trafalgar Meydanı'nın dolduğunu belirtti. 

 

 

Bir başka Twitter kullanıcısı ise "ülkemin en iyisi" yazan bir paylaşımda bulundu.

 

 

Pankartlarda Trump iklim değişikliğinin sorumlusu olarak gösteriliyor. Ayrıca Trump’ın göç politikaları konusundaki yaklaşımı da göstericilerin hedefinde.

Trump karşıtı gösterilere ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de destek veriyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geniş katılımlı gösteriye katılanlar Londra’nın merkezindeki Trafalgar Meydanı’ndan Parlamento Meydanı’na yürüdü. 

Protestolar Londra trafiğini de etkiledi. Parlamento Meydanı'na ve Westminister Köprüsü'ne giden yollar dahil pek çok yol trafiğe kapandı. 

 

 

Independet Türkçe / Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU