"Davet geri çekildi": Belediye Başkanı, Meclis Başkanı Şentop'un Diyarbakır ziyaretinde protokol listesinde yer almadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Ramazan Bayramı dolayısıyla Diyarbakır'a gitti. Protokol listesinde yer almayan Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, davetin geri çekildiğini söyledi

Şentop, Diyarbakır'daki temasları kapsamında kentteki bir düğün salonunda düzenlenen programda partililerle ve vatandaşlarla bayramlaştı / Fotoğraf: AA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ramazan Bayramı dolayısıyla gittiği Diyarbakır'da merkez Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camisi'ni ziyaret etti.

Daha sonra Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, eski Milletvekili Galip Ensarioğlu, STK temsilcileri ve bazı işverenlerle kahvaltıda bir araya geldi. 

Meclis Başkanı Şentop’un ziyaret programında Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı yer almadı. 

 

20190604_2_36752145_45047939_Web.jpg
TBMM Başkanı Mustafa Şentop Diyarbakır'ı ziyaret etti / Fotoğraf: AA

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın Şentop'un Diyarbakır programı için protokol listesine alınmadığı belirtildi.

Independent Türkçe’ye konuşan Mızraklı, Meclis Başkanı Şentop'un Diyarbakır ziyaretine ilişkin önce bir davet aldıklarını, ardından bu davetin iptal edildiğini söyledi.

“Valilik Özel Kalemi’nden geçtiğimiz Cuma günü TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Diyarbakır’ı ziyaret edeceği ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da protokolde yer alacağına dair bir yazı aldık. Hazırlıklarımızı sürdürürken dün gece saat 11:30 sularında Valilik Özel Kalemi aradı ve ‘Protokol sadece valilik için düzenlenmiş, bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı’nın rahatsız olmasına gerek yok. Kusura bakmayın, Ankara’dan bize de şimdi haber geldi. Protokolün valiliğe göre düzenlendiği söyleniyor dedi."

 

4f6dadd6-8696-4115-8995-5436ea3ec1ad.jpg
Valilik Özel Kalemi'nden Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemi'ne gönderilen yazı


Davet yazılı, iptal telefonda

Mızraklı, kendilerine yazılı gelen protokol davetinin telefonla iptal edilmesi üzerine, iptal kararının da yazılı bildirilmesini istediklerini söyledi, "Ancak valilik Ankara’dan kendilerine de yazılı belge gelmediğini dolayısıyla yazılı belge sunamayacaklarını söyledi" dedi.

"Belediye ve halk olarak biz davet ediyoruz"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a çağrıda bulunan Mızraklı, “Belediye ve halk olarak biz Sayın Şentop’u Diyarbakır’a davet ediyoruz. Buyursun gelsin gerçek Diyarbakır’ı birlikte gezelim. Halk ile birlikte kucaklaşalım” ifadelerini kullandı.

Şentop, Diyarbakır'daki bayramlaşmadan sonra kentten ayrıldı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU