Selvi: Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için İmamoğlu’nu istemiyor

“İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkezi’nin bu tavrından dolayı çok rahatsız olduğu söyleniyor”

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu istemediğini öne sürdü.

Selvi, bugünkü köşe yazısında CHP liderinin dün yaptığı konuşmadaki Cumhurbaşkanlığı kısmına değindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı kısımları paylaşan Selvi, şunları yazdı:

Cumhurbaşkanlığı adaylığında Kılıçdaroğlu’nun kafasında İmamoğlu ve Yavaş’a yer olmadığı anlaşılıyor. Ama bu işin bir de İmamoğlu ve Yavaş cephesi var. Mansur Yavaş’ı bilmem ama Ekrem İmamoğlu henüz sözünü söylemedi. Ama İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkezi’nin bu tavrından dolayı çok rahatsız olduğu söyleniyor. CHP Genel Merkezi’nin kendisine karşı olduğunu düşündüğü ifade ediliyor. Bence İmamoğlu’nun bu tespiti yanlış değil. CHP Genel Merkezi Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor. Hatırlarsanız Muharrem İnce CHP’de olduğu sırada cumhurbaşkanı adaylığı konusunu gündeme getirmişti. Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasını yöneten ve “Kahraman’ın Yolculuğu” kitabının yazarı Necati Özkan, “Dün dünde kaldı cancağzım. Artık mekânın yeni sahibi var” diye tweet atmıştı. İmamoğlu ekibinin bu çıkışı üzerine CHP Genel Merkezi’nde bir rahatsızlık yaşanmıştı.

“Eğer Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adayı olursa CHP Genel Merkezi’ne rağmen aday olacak demektir” diyen Selvi, şu iddialarını da dile getirdi:

O da ancak masanın kararı üzerine olur. Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçim gecesinden itibaren cumhurbaşkanı adaylığını kendine bir hak olarak görüyor. ABD ve HDP desteğiyle cumhurbaşkanı adayı olacağına inanıyor. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını Millet İttifakı liderlerinin belirleyeceği doğru ama eksik bir tanım olur. Sadece Kılıçdaroğlu ya da Akşener karar vermeyecek. Masa karar verecek.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU