Barış Yarkadaş: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş için ne düşünüyor?

Yarkadaş’ın aktardığına göre CHP liderine yakın isimler “Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarımızı başarılı buluyor ve 5 yıllık görev sürelerini tamamlamaları gerektiğini düşünüyor” yorumunu yaptı

Fotoğraf: Twitter

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın olası bir Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ne düşündüğüne ilişkin olarak bir kulis yazısı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yarkadaş, bugünkü köşe yazısının “İmamoğlu ve Yavaş için ne düşünüyor” başlıklı kısmında şunları aktardı:

Bu yazıyı kaleme almak ve size en son bilgileri aktarmak için epey bir telefon trafiği yaptım. Kılıçdaroğlu’nun çelik çekirdeğindeki isimlerle konuştum. Ve onlara ”Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da ismi geçiyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da adaylık için zemin yokluyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda yorum yapıyor mu?” diye sordum.

Aldığım yanıtlar neredeyse bire bir aynıydı: “Sayın Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarımızı başarılı buluyor ve 5 yıllık görev sürelerini tamamlamaları gerektiğini düşünüyor. Çünkü; AKP’den 25 yıl sonra geri alınan belediye başkanlıklarının adaylık için boşaltılması ve belediyeleri meclis çoğunluğu yüzünden yeniden AKP’ye kaptırmanın büyük bir yanlış olacağını düşünüyor. Sayın genel başkanımız, ‘Bunun hesabını seçmene veremeyiz’ diyor.”

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU