Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Erdoğan kabinede alınan kararları açıklarken "Artık Türkiye, siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladı. 

Erdoğan, arefe gününün de tam gün izin olacağını bildirerek, "Vatandaşlarımız 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabaha kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar" dedi. 

Erdoğan, Kovid-19 ile mücadeleye ilişkin olarak "Virüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ediyor. Biz hem sağlık sistemimizin gücü hem aşılama oranlarımızla nispeten iyi bir noktadayız" açıklaması yaptı.

"Aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler tehdit altına girebilir" uyarısında bulunan Erdoğan, "Ciddi gayretler ve fedakarlıklarla elde ettiğimiz avantaja sahip çıkmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Erdoğan şunları kaydetti: 

Bayram günlerini de aynı şekilde kurallara uyarak geçirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız.

"Son iki asrın en önemli fırsatını yakaladık"

Erdoğan açıklamalarına şu şekilde devam etti:

2021 yılında ulaşacağımız büyüme oranıyla, dünyanın yükselen ekonomisi olduğumuzu, hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı ispatlayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda diğer alanlarla birlikte ekonomide de emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar dolaştırmak için çalışanların, müspet tüm gelişmelerin üzerini kapatarak umutsuzluk körükleme gayretlerinin beyhude olduğunu göreceğiz. Önümüzdeki yılları kazasız belasız geride bırakarak gündemdeki projeleri, yatırımları, politikaları hayata geçirdiğimizde büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmiş olacağız. Artık Türkiye, siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir. Küresel yönetim ve ekonomi sisteminin yeni baştan yapılandığı şu süreçte Türkiye'yi hak ettiği yere getirmek için son iki asrın en önemli fırsatını yakalamış durumdayız.

Bayramda, Karayollarının işlettiği yol ve köprüler ücretsiz

"Ankara-Niğde Otoyolu'nda sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek" bilgisini veren Erdoğan,  "Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır" açıklamasında bulundu.

"Hak ve özgürlükler ile temel hizmetler" açıklaması

Erdoğan, "Ülkemizin doğusuyla batısı, kuzeyiyle güneyi arasında hem hak ve özgürlükler hem temel hizmetler bakımından hiçbir fark kalmamıştır" diye konuştu.

15 Temmuz hakkında da değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Türk milletinin yazdığı 15 Temmuz destanı, asırlar boyunca hatırlanacak ve dersler çıkartılacak tarihi bir dönüm noktasıdır" dedi.

Kadıköy'deki kiliseye saygısızlık: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadıköy'deki kiliseye yapılan saygısızlığa ilişkin şunları kaydetti:

İstanbul Kadıköy'de bir kilise duvarının üzerine çıkılarak sergilenen saygısızlığı birliğimize, beraberliğimize yönelik bir provokasyon olarak görüyorum."İstanbul Kadıköy'de bir kilise duvarının üzerine çıkılarak sergilenen saygısızlığı birliğimize, beraberliğimize yönelik bir provokasyon olarak görüyorum.

KKTC'ye ziyaret

Erdoğan, Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla 20 Temmuz'da KKTC'de olacaklarını bildirerek,  "Tüm dünyaya, KKTC'nin hak ve adalet arayışında en güçlü şekilde yanında olduğumuzun mesajını da vereceğiz" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU