Selvi: Erdoğan, erken seçime mi hazırlanıyor?

“Erdoğan, kırgın ve küskünlerin kazanılması için talimat verdi; Kürtleri kazanmak için yeniden harekete geçti”

Erdoğan'ın Diyarbakır’da katıldığı gençlik buluşmasından. (Fotoğraf: AA)

Hürriyet yazarlarından Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde seçimle ilgili kullandığı söylemleri yazdı. Selvi’nin aktardığına göre Erdoğan, AK Parti kadrolarını erken seçim için değil, 2023 yılında yapılması planlanan seçim için hazırlıyor.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın seçim konusunda sürekli olarak “2023 seçimleri” ifadesini kullandığını belirtti.

Erdoğan’ın erken seçim gibi bir kararı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye danışmadan almayacağını belirten Selvi, “Erdoğan erken ya da baskın seçime hazırlanmıyor. AK Parti’yi 2023 seçimlerine hazırlıyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2023 için bir yol haritasının çizildiğini ifade eden Selvi, özetle şunları yazdı:

Bunun için öncelikle geçmişte AK Parti’ye oy vermiş hatta AK Parti kadrolarında görev almış ama kırgın ve küskün olanlara yöneldi. Kırgın ve küskünlerin kazanılması için talimat verdi.

İstanbul seçimleri de gösterdi ki AK Parti Kürtleri kazanmadan seçimleri kazanamıyor. Erdoğan Kürtleri kazanmak için yeniden harekete geçti. Diyarbakır ziyaretinde çözüm sürecini tartışmaya açan Erdoğan, bahara kadar doğu ve güneydoğu illerinin tamamını ziyaret etme kararı aldı. Erdoğan her ay bir ili ziyaret edecek.

AK Parti kadrolarına, “Araziye çıkın” talimatını veren Erdoğan, kibir uyarısında bulundu. “Tevazu ile gönüllere girin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimlerine yönelik attığı adımlar önemli. Hep ifade ediyorum. Bu kez seçimler aslanın ağzında değil, midesinde... Ancak doğru politikalarla kazanılmayacak seçimler yoktur. Bir dönemlerin moda sloganıyla “Yetmez ama evet” demiyorum. Tam aksine “Evet ama yetmez” diyorum.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU