Ev sinemasından vizyona bu hafta: Bu Şeytan sizi daha inançlı yapacak; Korku Seansı 3: Katil Şeytan

Mehmet Erduğan, Independent Türkçe için bu hafta çevrim içi platformlarda ve sinema salonlarında gösterime girecek filmler ile "Festival ajandası"nı yazdı

Kolaj: Independent Türkçe

En iyi şekilde tasarlanmış bazı seriler için bile devam filmi çekmek hem riskli hem de seyirci nezdinde çoğu zaman çekici değildir; konular dağılmaya başlayabilir, fikirler kuruyabilir, tekrarlar bıktırabilir.

Ama bu hafta sinemalarda gösterime giren Korku Seansı 3, "kutsal su" klişesine rağmen yirminci yüzyılın en ünlü paranormalinin dosyalarından bir yeni "gerçek hayat vakası" ile temellerine geri dönüyor ve ilk iki filmdeki kadar korkutucu olmamasına rağmen olay örgüsünü önceki filmlerden farklılaştırarak seriye yeni bir ivme kazandırıyor.


Bu Şeytan sizi daha inançlı yapacak; Korku Seansı 3: Katil Şeytan

Yönetmen: Michael Chaves / Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ruair  O'Connor, Sarah Catherine Hook, Julian Hilliard, John Noble, Eugenie Bondurant, Shannon Kook, Ronnie Gene Blevins, Keith Arthur Bolden, Steve Coulter, Vince Pisani, Ingrid Bisu, Andrea Andrade, Ashley LeConte Campbell, Sterling Jerins, Paul Wilson, Charlene Amoia, Davis Osborne, Nicholas Massouh, Stella Doyle, Megan Ashley Brown, Mitchell Hoog, Jimmy Gonzales, Franco Castan, Mark Rowe, Chris Greene, Lindsay Ayliffe, Zele Avradopoulos, Jacinte Blankenship, Robert Walker Branchaud, Jay Peterson, Kaleka, James William Ballard, Nicky Buggs, April Carroll, Lydia Castro, Regina Ting Chen, Lacey Coan, Marc Demeter, Steven I. Dillard, Payson Durant, Elijah Everett, Erin Fasano, Casey Hendershot, Bryson JonSteele, Jay D. Kacho, Heather Kantor, Chavius Knox, Jeannie Ledford, Rebecca Lines, Trey McGriff, Brandon Parker, Peteystaxx, Mason Pike, Beth Pilgreen, David Lee Poe Jr., Ryan L. Price, Shawn Weston Thacker, Jaclyn White / Süre: 112 dakika
 

 

Her doğruluk yemini edildiğinde Tanrı'nın varlığı kabul edilir, o halde Şeytan'ın da varlığını kabul etme zamanı geldi…


Bu hafta sinemalarda gösterime giren, Patrick Wilson ve Vera Farmiga'nın paranomal davaları çözüme kavuşturmaya çalışan, gerçek hayatta da bir kâhin ve demonolog olan Warren çiftine yeniden hayat verdiği The Conjuring: The Devil Made Me Do It adlı bu film; Arne Cheyenne Johnson'ın hikayesini ekrana taşıyor.

O, yirmili yaşlarının başında genç bir adamdı ve bir iblis tarafından ele geçirildi, sonrasında da ev sahibini öldürdü ve mahkemeye çıktı.
 

 

Şeytan'ın varlığını kanıtlayan gerçek bir olay

Tüm eski tanıdık yüzlere rağmen, bu yeni bir dava dosyası, yeni bir aile ve yeni bir düşman.

Filmde serinin ana kahramanları Warren çifti yine bir iblis tarafından ele geçirilen çocuğu incelemek üzere yola çıkarlar, ancak bu sefer durum sandıklarından çok daha kötüdür.
 


1981'de Şeytan bilimciler Ed ve Lorraine Warren, Arne Johnson ve Peder Gordon'un da katıldığı sekiz yaşındaki David Glatzel'in Şeytan çıkarma ayinini incelemeye giderler.

Şeytan çıkarma sırasında çocuğu kurtarma konusunda çaresiz kalan Arne, son çare olarak iblisi David'in içinden çıkıp kendi vücuduna girmeye davet eder.
 


Ed seans sırasında kalp krizi geçirirken iblisin kendisini David'in vücudundan Arne'ye taşıdığına tanık olur ama sonrasında bilinçsiz bir halde hastaneye kaldırılır.

Bu süreçte bilinci yerinde olmadığı için tanık olduğu bu olayı kimseye anlatamaz.
 


Bir süre sonra hastanede kendine gelen Ed, Lorraine'e, iblisin, Arne'nin vücuduna girdiğini söyler ve bunun üzerine Lorraine Glatzel ailesinin evinde bir trajedi yaşanabileceği ihtimali üzerine polisleri uyararak hemen oraya gitmelerini ister.

Bu sırada bir süredir kendini iyi hissetmeyen Arne evine döner ve ev sahibi Bruno Sauls'u, Şeytan'ın hâkimiyeti etkisi altında yirmi iki yerinden bıçaklayarak öldürür.
 


Korku, cinayet ve bilinmeyen kötülüğün tüyler ürpertici hikayesini paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren sayesinde gözler önüne seren serinin bu yeni filmi, Şeytan'ın musallat olduğunu düşündükleri bu gencin cinayet zanlısı olduğu davayı araştırmaya başlayan çiftin, geçmişten günümüze uzanan çok daha kanlı bir sırrı açığa çıkarmasını konu ediniyor.
 


Dosyalarındaki en sansasyonel vakalardan biri, genç bir çocuğun ruhu için verilen bir mücadeleyle başlıyor, ardından onları daha önce gördüklerinin ötesine götürüyor.

Nihayetinde bu olay Amerika tarihinde bir cinayet zanlısının şeytani güçler tarafından ele geçirildiğinin iddia edileceği ilk savunma davasına dönüşüyor.


Yeni bir bölüm ve tüm ayrıntılar

Kutsal Ruh, senin adına toplanıyoruz. Kalplerimizi aydınlat. Bize ışık ve güç ver. Gücünle bizi destekle, çünkü sen Tanrı'sın…


Korku Seansı Evreni'nin en yeni filmi Atlanta'daki Kutsal Nicholean Katolik Kilisesi'nden Piskopos Bryan D. Ouellette'in bu sözleriyle açılıyor.
 


Korku Seansı filmlerinin ve türevlerinin yapımın başlangıcında kutsanması, tüm oyuncu kadrosu ve çekim ekibinin davet edildiği bir gelenek ve adet hâline gelmiş gibi, ki filmin yapımcısı ve yönetmeni tarafından artık bir ritüele dönüşen böylesi bir başlangıcın, iyi ile kötü arasındaki daimi savaşa olan inançlar her ne olursa olsun herhangi bir tereddüdü olanları sakinleştirip rahatlatan bir şey olduğu düşünüldüğü için, kişisel inançlarından bağımsız olarak, çekimin geri kalanının atmosferini belirleyen bir rahatlık kaynağı olarak tercih edildiği söyleniyor.
 

 

Her neye odaklanırsan genişler ve sana doğru çekilir, bu çekim yasasıdır. Dolayısıyla, yapıma olumluluk ve koruma duasıyla başlamak bizi niyette birleştiriyor…


Serinin bu filmi; elde ettiği hikayeleri geliştirip, türevlerini denetleyerek bugüne kadarki Korku Seansı filmlerini yöneten ve tüm evrenin arkasındaki yaratıcı güç olarak artık The Conjuring filmiyle ismi özdeşleşen James Wan'ın dümende olmadığı ilk uzun metrajlı film olma özelliği taşıyor.

Aslında neredeyse Korku Seansı 2'yi de yönetmiyordu ama Farmiga ve Wilson tarafından geri dönmeye ikna edilmişti.
 


O filmin çekimleri sırasında üçüncüyü yönetemeyebileceğini o zaman da ima etmişti, ancak oyuncular onu tekrar ikna edebileceklerini düşündülerse de görünen o ki bunda başarılı olamamış.

Ama James Wan'ın, yaratıcılığının, enerjisinin ve zihniyetinin tam olarak Korku Seansı'na uyduğunu düşünerek koltuğu gönül rahatlığıyla teslim ettiği Michael Chaves'in bu devam filminde üstlendiği sorumlulukla kimseyi hayal kırıklığına uğratmadığı görülüyor.
 


Bu yeni filmin ilk birkaç dakikasında sizi önceki filmlerden çok daha farklı bir yolculuğa çıkaracağını rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Çünkü Michael Chaves'in perili ev alt türünden çıkıp yine de tüm korku öğelerini koruyarak serinin bu yeni filmini klasik bir polis dedektifi gerilim filmi gibi işlediği dikkatten kaçmıyor.


Tarihin en büyük korku serisi

Kamera arkası yaratıcı ekibinde "Conjuring" evreninde iş birliği yapmış görüntü yönetmeni Michael Burgess, yapım tasarımcısı Jennifer Spence, kostüm tasarımcısı Leah Butler, kompozitör Joseph Bishara ve yönetmenin "The Curse of La Llorona" filminde de çalıştığı editör Peter Gvozdas ve editor Christian Wagner "Furious 7" yer alıyor.
 


Perili evlerden ve oyuncak bebeklerden iblis rahibelere kadar çeşitli paranormal aktivite iddialarına dayanan spin-off'larla birlikte tarihin en büyük korku serisi olan ve dünya çapında 1.8 milyar dolardan fazla hasılat yapan Conjuring evreninin bu sekizinci filminde Chaves, gerçekliği kurguyla harmanlayarak hem seriye hem de alt türlerine olan saygısıyla bu seriyi ileriye kusursuz bir şekilde taşıyacağının sinyallerini de şimdiden bizlere veriyor.

 

Haftanın diğer filmleri

15/07 Şafak Vakti

Yönetmen: A. Volkan Kocatürk / Oyuncular: Serkan Ercan, Tugay Mercan, Nazan Diper, Baran Bölükbaşı, Erkan Petekkaya, Aslıhan Karalar, Doğa Özüm, Ferhat Yılmaz, Deniz Bolışık, Hatice Sibel Aytan / Süre: 95 dakika
 

 

Milletimizi meydanlara davet ediyorum, gelin ve meydanlardan bunlara gereken cevabı hep beraber verelim…


Sinemalarda 15 Temmuz'da gösterime girecek olan 15/07 Şafak Vakti adlı bu film; 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sırasında darbecilere karşı direnen halkın farklı kesimlerinden insanların yaşadıklarını anlatıyor.

15 Temmuz gecesi, sıradan insanların öykülerine odaklanan film, Çengelköy'de pastane işleten Cevdet'in ve çocuklarının öyküsünü merkeze alıyor.

Siparişlerini yetiştirmeye çalışırken köprüde bir anda darbeci askerlerle karşı karşıya gelen Cevdet'in yolu, işine geç kalan güvenlik görevlisi Güray, küçük kızıyla birlikte köprüde sıkışıp kalan Mustafa ve askeri okul öğrencisi olan oğlunu bir türlü göremeyen Şerife ile kesişir.

Cevdet köprüde darbeci askerlerle mücadele ederken, aynı anda Cevdet'in oğlu Yusuf da Çengelköy'de mahalledekiler ve güvenlik güçleriyle birlikte darbecilere karşı mücadeleyi sürdürmektedir.

O sırada hastanede ise Doktor Aysel, sabaha kadar darbeciler tarafından vurulan vatandaşları kurtarmak için çaba göstermektedir.

Hazırlıkları 2020 yılının kasım ayında başlayan film için Türkiye'nin en büyük kapalı dekorunda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 12.000 metrekarelik, Çengelköy ise 12 bin metrekarelik kapalı bir alana inşa edildi ve toplamda 24 bin metrekare kapalı alan dekor hazırlandı.

3 Şubat 2021'de başlayan dekor inşa çalışması, 40 günde tamamlandı ve 15 Mart'ta filmin çekimlerine başlandı.

8 hafta süren çekimler boyunca, 150 kişilik ekip ve 7 bin 500 yardımcı oyuncu görev alırken, bin 250 aksesuar araç, tank ve askeri kamyon kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı destekleriyle, Koza Altın, İstikbal, Halkbank ve Ziraat Bankası'nın sponsorluğunda çekimleri gerçekleştirilen filmin yapımcılığını ise Rafadan Hayat Film, ortak yapımcılığını ise TRT üstlendi.

 

Amanda'm

Yönetmen: Alessandra de Rossi / Oyuncular: Alessandra de Rossi, Piolo Pascual / Süre: 89 dakika
 

 

Arkadaşlık ile aşkın arasındaki ince çizgi acaba nedir?..


Başrolde filmin yönetmeni ve senaristi Alessandra de Rossi ile baş yapımcısı Piolo Pascual'un yer aldığı, Netflix'in Filipinler Yapımları Romantik Dramalar kategorisinde 15 Temmuz'da gösterime girmesi beklenen My Amanda adlı bu film; iki yakın arkadaşın hayatına odaklanıyor.

TJ ve Amanda, namı diğer Fuffy ve Fream uzun zamandır çok iyi arkadaştır, öyle ki yaşamlarıyla ilgili her ayrıntıyı birbirleriyle paylaşacak kadar birbirleriyle yakınlardır.

Yıllar içinde hiçbir şeyin bu dostluklarını sarsmasına izin vermeyen ve her geçen gün birbirlerini daha da iyi anlayan ikili hayatları büyük bir dönüşümden geçse de bu süreçte değişmeyen tek şey aralarındaki sıkı bağdır.

 

Annem Yaşasın

Yönetmen: David Oyelowo / Oyuncular: Rosario Dawson, Maria Bello, Alfred Molina, David Oyelowo, Amiah Miller, Jessica Oyelowo, Lonnie Chavis, Ted Rooney, Adam Dunlap, John Henry Whitaker, Holden Goyette, Aaron Trainor, Ella Rose Parks, Kenny Powell, Daniel Vasic, Mark Lavell, Jennifer Lanier, Chel White, Peter James DeLuca, Kyle Stoltz, Colby Dahlstrom, Shann Ihde, Ella Parks, Josh Trerise, Brianne Huggins, Muriel Kenniston, Jeremy Moore, Jack Lanning, Mike D Harris / Süre: 91 dakika
 

 

Umut etkili bir güçtür…


Su adam gerçek; efsaneye göre hala göl kenarında yaşıyor, gölde ve ormanda karısını arıyor ve onu canlandırabileceğini düşünüyormuş.

Yapımcılığını Oprah Winfrey'in üstlendiği, David Oyelowo'nun ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu, Netflix'in Aile Temalı Filmler kategorisinde bu hafta gösterime giren The Water Man adlı bu filmde; hasta annesini kurtarmak için umutsuzca çabalayan on bir yaşındaki Gunner evden kaçar ve ölümü aldatma gücüne sahip olduğu söylenen efsanevi bir adamı aramaya başlar.

Bu macera dolu hikâyede; annesi için ölmeyi bile göze almış genç bir çocuk olan Gunner, hasta annesini iyileştirmenin bir yolunu arar.

Bunun için bir araştırma yapan Gunner çareyi mitolojik bir figür olarak bilinen ve ona ulaşabilen kişilere iyileşme gücünü sunan birini aramakta bulur.

Fakat bu mitolojik mucize kolay kolay bulunabilecek bir şey değildir, çünkü mucizeyi isteyen kişi korkunç ve tehlikelerle dolu bir ormanın içine girip, bin bir türlü tehditlerin elinden bu mucizeyi kurtarıp, onu ihtiyacı olana geri götürmek zorundadır.

Bu tehlikeleri en başından kabul eden Gunner, yerli bir kızı da yanına alarak bu korkunç macerasına ilk adımlarını atar, ancak bu sırada Gunner'ın ne yaptığını haber alan babası, oğlunun başına gelecek tehlikeleri bildiği için onu durdurmak ve eve geri getirmek için yola çıkar.

Ancak bu süre içinde ne babası ne de ormanın derinliklerindeki korkunç tehlikeler, Gunner'ın annesine mucizevi şifayı bulup getirmesinin önüne geçemeyecektir.

Hatta babası bu yolculuk sırasında oğlu Gunner'ı yeniden tanıyacak ve oğlunun kaderine karşı savaşırken aslında onun gerçekte kim olduğunu öğrenecektir.

 

Barut Kokteyli

Yönetmen: Navot Papushado / Oyuncular: Karen Gillan, Carla Gugino, Lena Headey, Michelle Yeoh, Freya Allan, Angela Bassett, Paul Giamatti, Ralph Ineson, Chloe Coleman, Michael Smiley, Ed Birch, Adam Nagaitis, Samuel Anderson, Ivan Kaye, Joanna Bobin, Robert Maaser, Mai Duong Kieu, Jack Bandeira, Anita Olatunji, David Zimmerschied, Joshua Grothe, David Burnell IV, Jonathan Failla, Luka Omoto, Ahmed Chaer, Billy Buff, Maik Müller, Matthias Dittmer, Ronnie Paul, Michael Behrens, Konstantin Widjaja / Süre: 114 dakika
 

 

Jane Austen, Virginia Woolf ve Agatha Christie havada mermilerin uçuştuğu bir aksiyonda acaba ne arıyor?..


Netflix'in Aksiyon ve Gerilim Filmleri kategorisinde 14 Temmuz'da gösterime girmesi beklenen Gunpowder Milkshake adlı bu filmde; Sam, annesi bir suikastçı olan on iki yaşında bir çocuktur.

Sam'in annesi Scarlet yüksek düzey bir suikastçı olarak görev yapıyordur ve kızı henüz küçük bir çocukken onu terk etmek zorunda bırakılır.

Sonrasına ise bu küçük kız, annesinin çalıştığı acımasız suç örgütü The Firm tarafından büyütülür ve Sam yetişkin olunca da annesinin izinden gitme kararı alır.

Ancak yüksek riskli bir iş ters gittiğinde Sam, hizmet ettiği şirket ile sekiz yaşındaki masum bir kız olan Emily'nin hayatını korumak arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

Nihayetinde on beş yılın ardından sonra Sam, geçmişin izlerini takip ederek sert bir tetikçi olur, ama gücünü annesinin ölümcül ortakları The Librarians ile birleştirerek, annesinin çalıştığı korkunç şirketi yok etmek için kullanır.

Bu süre içinde bu üç kuşak kadının birbirlerine güvenmesi, suç örgütüne ve onların uşak ordusuna karşı durması ve onlardan her şeyi alabilmek için cehennemin içine kendilerini atması öyle pek kolay olmayacaktır.

 

Bir Kâşifin Hayatı: Bob Ballard
 

 

Okyanus araştırmacısı Robert Ballard bizi beklenmedik yaşam türleri, kaynaklar ve hatta yeni dağlar buldukları gizli sualtı dünyasına olan baş döndürücü yolculuğuna götürüyor…


Gerçekleştirdiği 100'den fazla keşif gezisiyle okyanusun bilinmeyen yerlerinde saklı kalmış, hakkında az şey bilinen pek çok alanı gün yüzüne çıkaran Bob Ballard'ın keşif yolculuğunu konu alan Bir Kâşifin Hayatı: Bob Ballard adlı bu yapım; 11 Temmuz Pazar akşamı saat 21.00'de National Geographic ekranlarında izleyicilerle buluşuyor.

National Geographic kâşifi Bob Ballard kendisini başarıya götüren kişisel zaferleri, zorlukları ve trajedileri paylaşırken, en heyecan verici keşiflerinin ardındaki bilinmeyen hikayeleri anlatıyor.

Bilimin, keşfin ve hikâye anlatımının gücüne inanarak 130 yılı aşkın bir süredir dünyanın en güvenilir markalarından biri olmayı sürdüren National Geographic'in birbirinden iddialı yapımlarını Digiturk, D-Smart,

KabloTV, Tivibu, TV+ ve Vodafone TV platformlarından izleyebilirsiniz.

 

Çatışma

Yönetmen: Pascal Atuma / Oyuncular: Michelle Akanbi, Percy Anane-Dwumfour, Oscar Atuma, Pascal Atuma, Merlisa Determined, Brian Dunstan, Dashawn Francis, Wendy German, Deneisha Henry, Brian Hooks, Lou Israel, Keith Kadette, Tatiana King, Stephanie Linus, Omoni Oboli, Daniel Olaluwoye, Naima Sundiata, Vivian Williams / Süre: 88 dakika
 

 

Küresel kitleyi hedefleyen bir Afrika diaspora hikayesi…


Netflix'in Afrika Yapımı Dram Filmler kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen Clash adlı bu filmde; Nijeryalı göçmen bir adam, kadınların liderliğindeki Kanada'daki ailesinin yanına döndüğünde, geleneksel değerler yenileriyle çatışır.

Babası çok küçükken ölen ve annesi amcasıyla evlenen genç bir adamın mücadelesi ile ilgili bu hikâyede; amcasının biyolojik babası olduğu yanılgısıyla yıllarca bir yalanla yaşayan genç bir Nijeryalı kendini bir kimlik krizinin içinde bulur.

Onun üvey babası ise bu çok ırklı ilişkilerin karmaşıklığıyla boğuşmak zorunda kalırken batı kültürünün çocuklarını onaylamadığı şekilde değiştirdiğini keşfeder.

 

Düşler Ülkesi

Yönetmen: Evan Tramel / Oyuncular: Bobbi Maxwell, William Mcnamara, Kj Schrock / Süre: 70 dakika
 

 

Neler olacağını kestiremeyeceğiniz hikayeler dinlemeyi sever misiniz?..


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Imagination Land adlı bu animasyon film; anlattıkları müthiş hikayelerle bilinen ve bu defa her şeyin mümkün olduğu bir yer olan düşler ülkesine doğru macera dolu bir yolculuğa çıkan Barney, Scout ve Axle'ın hikâyesini anlatıyor.

Bir gün Scout ve Axle ile tanışan baykuş Barney, onlarla birlikte bütün hayallerin gerçek olduğu yer olan Düşler Ülkesi'ne gitmeye karar verir.

Birlikte yola koyulan Barney, Axle ve Scout, bu süreçte anlattıkları hikayelerle birbirlerinin hayatına dahil olmaya başlar.

 

Emicida: AmarElo - Live in São Paulo

Yönetmen: Fred Ouro Preto / Oyuncular: Emicida / Süre: 99 dakika
 

 

AmarElo - It's All For Yesterday adlı belgeselinden sonra…


Netflix'in Brezilya Yapımı Sosyal ve Kültürel Belgeseller kategorisinde 15 Temmuz'da gösterime girmesi beklenen Emicida: AmarElo - Live in São Paulo adlı bu samimi, ilham verici ve iyi hissettiren filmde; yenilikçi tarzıyla ses getiren Brezilyalı rapçi Emicida, São Paulo Belediye Tiyatrosu'nda verdiği konserde "AmarElo" albümünden en sevilen parçaları seslendiriyor.

Misyonunun kalemi ve mikrofonu her eline aldığında tüm kardeşlerine, hiç sahip olmadıklarını düşündükleri o ruhu onlara geri vermek olduğunu söyleyen Emicida'nın bu performansa dayalı filminde aynı zamanda MC Tha, Drik Barbosa, Majur, Pabllo Vittar ve Jé Santiago özel konuk olarak sahneye çıkıyor.

 

Geçen Yaz

Yönetmen: Ozan Açıktan / Oyuncular: Fatih Berk Şahin, Ece Çeşmioğlu, Halit Özgür Sarı, Aslıhan Malbora, Eray Ertüren, Eren Ören, Ozan Kaya Oktu, Merve Nur Bengi, Sümeyye Aydoğan, Vakur Pehlivan, Denizhan Akbaba, Burcu Zeynep Güldoğan, Furkan Akbulut, Kubilay Tunçer, Süreyya Güzel, Can Kocabaş, Taylan Kaya, Mehmet Özbaş, Tarık Özoğul, Mert Tanrıyar, Melisa Gökçe, Melih Alaca, Enver Ceylan / Süre: 101 dakika
 

 

Her yaşta başka türlü geçer yaz; 90'larda ve yazlıkta ise bambaşka…


Netflix'in Romantik Türk Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime giren Geçen Yaz adlı bu filmde; deniz, kumsal, arkadaşlar, aile ve asla unutulmayacak ilk aşklar vardır.

Her yaşta başka türlü geçen yaz aylarının on altı yaşında bir genç olan Deniz için bu yaz diğerlerine göre bambaşkadır.

Her yıl ailesinin yazlığına giden Deniz, burada gönlünü Aslı adında genç bir kıza kaptırır.

Aslı ile yakınlaşmaya çalışan Deniz, bu sırada yakışıklı bir genç olan Burak'ın da Aslı'dan hoşlandığını fark edince bu yazın belki bu defa umduğundan daha güzel geçeceğiyle ilgili düşüncesi yarıda kalır.

 

Güven

Yönetmen: Brian DeCubellis / Oyuncular: Victoria Justice, Matthew Daddario, Katherine McNamara, Lucien Laviscount, Ronny Chieng, Lindsey Broad, Rosa Gilmore, Clair Catherine, Hilary Edson, Alexander Blaise, Tyler Herwick, Valéry Lessard, Nathalie Carvalho, Alex Echevarria, Ishianose Omofoma, Martin Fisher, Madison Reed / Süre: 94 dakika
 

 

Bir an ve bir karar, her şeyi değiştirebilir…


Kristen Lazarian'ın "Push" adlı oyunundan sinemaya uyarlanan ve bu hafta Netflix'in Romantik Filmler kategorisinde gösterime girmesi beklenen Trust adlı bu filmin seksi ve şaşırtıcı hikayesinde; New York'ta galeri sahibi olan Brooke ve haber spikeri olan kocası Owen, kendilerini cezbeden kişilerle tanıştıklarında beklenmedik durumlarla karşı karşıya kalır.

 

İşte Bu Aşk

Yönetmen: Hadrah Daeng Ratu / Oyuncular: Nadya Arina, Refal Hady, Giorgino Abraham, Laura Theux, Anggika Bolsterli, Ayu Laksmi, Yayu A.W. Unru, Otig Pakis, Unique Priscilla, Karina Suwandhi, Dominique Sanda, Bryan Domani, Christine Hakim, Wafda Saifan Lubis, Dave Hendrik, Ali Charisma, Dayu Wijanto, Arif Alfiansyah, Abdur Arsyad, Ahmad Ramadhan, Mathias Muchus / Süre: 112 dakika
 

 

Bali güzelliği ve geleneğiyle harmanlanmış bu film dünyadaki birçok insanın kalbine dokunacak bir aşk hikayesini kadraja alıyor…


Netflix'in Endonezya Yapımı Romantik Komediler kategorisinde 15 Temmuz'da gösterime girmesi beklenen A Perfect Fit adlı bu filmde; genç bir moda bloğu yazarının hayatı, Bali'deyken kıyafetine uyan uygun bir ayakkabı bakmak için gittiği butikte Rio ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır.

Bir moda bloğu yazarı olan Saski, Bali'de tanıştığı yetenekli bir ayakkabıcının cazibesine kapılınca nişanlısına olan bağlılığını sorgulamaya başlar.

 

Kader Günleri

Yönetmen: Akay Mason, Abosi Ogba / Oyuncular: Olumide Oworu, Denola Grey, Norbert Young, Toyin Abraham, Jide Kosoko, Blossom Chukwujekwu, Ini Dima-Okojie, Ireti Doyle, Broda Shaggi / Süre: 90 dakika
 

 

Eğer hayatını değiştirmek için bir fırsatınız olsa, bunu yapar mıydınız?..


Netflix'in Nijerya Yapımı Bilim Kurgu Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen D.O.D (Days of Destiny) adlı bu film; ailesinin kaderini değiştirmek için yirmi yıl geriye giden iki genç kardeşin gizemli maceralarını anlatıyor.

Bu film ayrıca Nijerya yapımı ilk aile macerası, Nijerya'nın ilk zaman yolculuğu temalı filmi ve aynı zamanda 2021'de vizyona giren ilk Nijerya filmi olma özellikleriyle de dikkat çekiyor.

 

Kara Dul

Yönetmen: Cate Shortland / Oyuncular: Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour, Ray Winstone, Ever Anderson, Violet McGraw, O-T Fagbenle, William Hurt, Ryan Kiera Armstrong, Liani Samuel, Michelle Lee, Lewis Young, C.C. Smiff, Nanna Blondell, Simona Zivkovska, Erin Jameson, Shaina West, Yolanda Lynes, Claudia Heinz, Fatou Bah, Jade Ma, Jade Xu, Lucy Jayne Murray, Lucy Cork, Eniko Fulop, Lauren Okadigbo, Agel Aurélia, Zhane Samuels, Shawarah Battles, Tabby Bond, Madeleine Nicholls, Yasmin Riley, Fiona Griffiths, Georgia Curtis, Svetlana Constantine, Ione Butler, Aubrey Cleland, Kurt Yue, Doug Robson, Zoltan Nagy, Marcel Dorian, Liran Nathan, Judit Varga-Szathmary, Noel Krisztian Kozak, Martin Razpopov, Olivier Richters, Dalibor Bajunovic, Andrew Byron, Ed Ashe, Dawid Szatarski, Cali Nelle, Geoffrey D. Williams, Robert Pralgo, Jacinte Blankenship, Josh Henry, Jose Miguel Vasquez, Valentina Herrera, Danielle Jalade, Aria Brooks, Sophie Colgrove, Caister Myung Choi, Olga Kurylenko, Shane Askam, Ahmed Bakare, Luigi Boccanfuso, Wong Charlie, Jason Christopher, Jordyn Curet, Roman Green, Ty Hurley, Tyrone Kearns, Graham Kitchen, Gavin Lee Lewis, Dale Liner, Marian Lorencik, Julia Louis-Dreyfus, Obie Matthew, Tony McCarthy, Paul O'Kelly, Edward L. Oliver, Adam Prickett, Zoltan Rencsar, Stephen Samson, Oliver Simms, Joakim Skarli, Clem So, David Turner, Kalina Vanska, Chad J. Wagner, Ian Wilson, John Wolfe, Daniel Joseph Woolf / Süre: 133 dakika
 

 

Bir noktada hepimiz seçmeliyiz ya dünyanın istediği kişi olacaksın ya da kendin…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren, Scarlett Johansson'un Natasha Romanoff rolüne geri döndüğü Marvel Sinematik Evreni'nin dördüncü fazının ilk filmi olan Black Widow; mazisinden çıkıp gelen ailesiyle büyük bir tehdide karşı iş birliği yapmak durumunda kalan Natasha'nın hikâyesini anlatıyor.

Kaptan Amerika'nın önlemeye çalıştığı İç Savaş olaylarından sonra ortadan kaçarak uzaklaşan Black Widow olarak bilinen Natasha Romanoff, geçmişiyle alakalı tehlikeli bir komplo teorisi ortaya çıktığında, hayatının karanlık yönleriyle yüzleşmek zorunda kalır.

Natasha, onu dize getirmek için hiçbir şey tarafından durdurulmayacak bir güç tarafından takip edilirken, bir casus olarak geçmişinin ve Avenger olmasının çok uzun zaman öncesinde kalmış, bozulmuş ilişkilerinin de üstesinden gelmelidir.

Başrolünde Tony Ödülü ve BAFTA Ödülü sahibi, iki kez Oscar adayı ve beş kez Altın Küre adayı olan, en son Avengers film serisinin son bölümü Avengers: Endgame'de, Natasha Romanoff, diğer adıyla Black Widow rolüyle yer alan Scarlett Johansson yer alıyor.

 

Klasik Bir Korku Hikâyesi

Yönetmen: Roberto De Feo, Paolo Strippoli / Oyuncular: Matilda Anna Ingrid Lutz, Francesco Russo, Peppino Mazzotta, Will Merrick, Yuliia Sobol, Alida Baldari Calabria, Cristina Donadio, Francesca Cavallin, Justin Korovkin, Giuseppe Russo / Süre: 95 dakika
 

 

Daha önce gördüklerinize benziyor gibiyse de daha yakından bakınca kuralların değişikliğini fark edebilirsiniz…


Netflix'in İtalya Yapımı Korku Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime giren A Classic Horror Story adlı bu dehşet verici filmde; İtalya'nın güneyine gitmek için birlikte yola çıkan beş yabancı, mahsur kaldıkları ormandan sağ kurtulmak için umutsuzca mücadele eder.

Birbirini tanımayan beş kişi, ortak bir karavanla seyahat ederken bir kaza geçirir.

Kazadan sonra aracı terk etmek zorunda kalan insanlar çok geçmeden kendilerini dışarı çıkmanın imkânsız olduğu ve içinde garip varlıkların yaşadığı bir ormanda bulur.

 

Koca Aranıyor

Yönetmen: Olufemi Ogunsanwo / Oyuncular: Rosemary Abazie, Munachi Abii, Omobola Akinde, Teniola Aladese, David A. Apemiye, Samuel Asa'ah, Folarin Bankole, Kehinde Bankole, Demi Banwo, Omowunmi Dada, Sammy Eddy, Oludara Egerton-Shyngle, Charles Etubiebi, Maryann Eziekwe, Chris Isibor, Efa Iwara, Ogunji Tolulope Joy, Ade Laoye, Tina Mba, Elma Mbadiwe, Delroy Norman, Damilola Ogunsi, Eso Dike Okolocha, Akinbi Olalekan, Yewande Osamein, Rehia Osarentin, Okechukwu Precious, Tope Tedela, Paul Utomi / Süre: 104 dakika
 

 

Koca bulmak mı, mutlu olmak mı? Acaba hangisi daha önemli?..


Netflix'in Afrika Yapımı Romantik Filmler kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen Finding Hubby adlı bu filmde; Oyin ve iki yakın arkadaşı koca arayışındadır, ancak aşkı ararken kendi beklentileriyle boğuşmaları gerektiğini anlarlar.

35 yaşındaki Oyin Clegg ile arkadaşları Toke ve Gloria, hayatlarının aşklarını bulmak isterler.

Yıllarca bekledikleri prenslerine kavuşabilmek için birçok kurbağayı öpmek zorunda kalan üçlü, bu süreçte kendilerini çeşitli maceranın içinde bulur ve arkadaşlık ile aşkın ne demek olduğunu öğrenirler.

 

Korku Sokağı 2. Kısım: 1978

Yönetmen: Leigh Janiak / Oyuncular: Meghan Packer, Gillian Jacobs, Matthew Zuk, Kiana Madeira, Benjamin Flores Jr., Olivia Scott Welch, Sadie Sink, Brandon Spink, Chiara Aurelia, Marcelle LeBlanc, Eden Campbell, Ted Sutherland, Michael Provost, Drew Scheid, Jacqi Vene, Emily Rudd, McCabe Slye, Ryan Simpkins, Sam Brooks, Jordana Spiro, Jason Edwards, Paul Teal, Alex Huff, Dylan Gage, Jayden Griffin, Jordyn DiNatale, Kevin Waterman, Emily Brobst, Keil Oakley Zepernick, Michael Chandler, Lana Spraley, Ja'rell Anderson, Elizabeth Scopel, Kenneth Trujillo, Ashley Zukerman, Julia Rehwald, Fred Hechinger, Paul, Christina, Jana Allen, Klepper Dakota, Todd Allen Durkin, Quasheem D. Herring, Chase Ledgerwood, Morgan Monroe, Gracen Newton, Alejandra Stack, Christopher Talbert, Kaylie Turner, Melanie Weeks / Süre: 109 dakika
 

 

Korkunç geçmişi nedeniyle Amerika'nın katil başkenti olarak anılan Shadyside'a yeniden hoşgeldiniz…


Netflix'in Korku Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime giren, R.L. Stine'ın romanlarından uyarlanan korku üçlemesinin Fear Street Part 2: 1978 adlı bu ikinci filminde; Shadyside'da, 1978 yılında geçen öyküde okullar yaz tatiline girmiştir ve Nightwing Kampı faaliyetlerine başlamak üzeredir.

Ancak bir başka Shadyside sakinini ele geçiren öldürme güdüsü yüzünden güneşli ve eğlence dolu günler, korkunç bir hal alır.

Böylelikle geçmişten gelip geleceğe doğru uzanan lanetli Shadyside kasabasında bir katilin seri cinayetleri Nightwing Kampı'nı dehşete sürükler ve eğlenceli yaz tatilini korkunç bir ölüm kalım mücadelesine çevirir.

 

Küçük Dedektif

Yönetmen: Evan Morgan / Oyuncular: Kaitlyn Chalmers-Rizzato, Adam Brody, Kaleb Horn, Wendy Crewson, Jonathan Whittaker, Brent Skagford, Steve Gagne, Giovanna Moore, Jesse Noah Gruman, Talyssa Therrien, Olivia Williams, Carter Kowal, Griffin Wardle, Jake Bell-Webster, Barbara Rajnovich, Alan Catlin, Kira Gelineau, David Rosser, Madalyn Martin, Sarah Sutherland, Bruce McFee, Deborah Tennant, Avery Esteves, Sophie Nélisse, Marlaina Andre, Kevin Hoffman, Isaac Kragten, Dallas Edwards, Marcus Zane, Oakley Foers, Gabriel Campoverde, Wayne St-George, Tyler Duke, Tzi Ma, Sharon Crandall, Amanda Westington, Amalia Williamson, Audrey Dymond, Peter MacNeill, Marcia Bennett, Tracy Rowland, Sophia Webster, Maurice Dean Wint, Alicia Brand, Lian McLean-Smits, Zane Charendoff, Gavin Edward, Bethanie Ho, Devin Myler, Vanessa Tignanelli, Lisa Truong, Lorelai Victoria, Janice Yang / Süre: 100 dakika
 

 

İpuçlarını takip eden ama bir türlü sonuca ulaşamayan bir dedektif…


Tivibu'nun SinemaTV kanalında Gizemli Komediler kuşağında 11 Temmuz'da gösterime girerek ilk kez televizyon ekranlarında gösterime giren The Kid Detective adlı bu filmde; bir zamanlar çocuk dedektif olan otuz bir yaşındaki Abe Applebaum, zamanını önemsiz gizemleri çözmekle geçirir.

Abe bir zamanlar ünlü bir çocuk dedektiftir ancak aradan çok uzun yıllar geçmiştir ve artık Abe'in eski halinden eser dahi kalmamıştır.

Abe halen aynı çocukça basit davaları sarhoş olmadığı zamanlarda çözmeye çalışmaktaysa da onun artık bir an önce bir yetişkin olduğunu ve artık büyüyüp ciddi davalara bakması gerektiğine kendini ikna etmesi gerekmektedir.

Yine günlerden bir gün kendine acıdığı bir sırada genç bir kadın Abe'ye inanılmaz sağlam ve bir o kadar da gizem dolu bir dava getirir ki bu dava bir cinayet davasıdır.

Ancak bu davayı getiren saf müşterinin, erkek arkadaşını kimin vahşice öldürdüğünü bulmasını istemesiyle Abe'nin hayatı bambaşka bir hal alır.

Bunun üzerine Abe bu kadının vahşice öldürülen erkek arkadaşının katilini bulmalı ve kendine gelip gerçek bir dedektif olduğunu kanıtlamalıdır, ancak her ne kadar kendisine itiraf edemese de Abe bu davadan oldukça ürkmüştür ve başına bir şeyler gelir korkusunu daha davada bir adım bile ilerlemeden hissetmeye başlamıştır.

 

Mama Drama

Yönetmen: Seyi Babatope / Oyuncular: Osas Ighodaro, Kunle Remi, Kehinde Bankole, Femi Adebayo, Shaffy Bello, Adunni Ade, Chinyere Wilfred, Olive Emodi, Rekiya Attah, Opeyemi Ayeola, Adenola Adeniyi, Adeoluwa Daniels, Itombra Bofie / Süre: 85 dakika
 

 

Bir bebek ve iki anne, işte size çarpıcı bir drama!..


Netflix'in Afrika Yapımı Sosyal Konulu Dramalar kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen Mama Drama adlı bu film; bir çocuk ve iki annenin hikayesini kadrajına alıyor ve Nijerya'da hala tabu olan bir konuyu araştırıyor; taşıyıcı annelik.

Kısırlık sorunları ile mücadele eden ve altıncı kez düşük yaptıktan sonra kayınvalidesinin dırdırından kurtulmak için nihayet taşıyıcı anneliği tercih eden Mena'nın bu hikayesinde işler planlandığı gibi gitmez.

Arka planda canavar kayınvalideler ve uzun süredir acı çeken gelinler hakkında bir hikâyeyi de temel alan Mama Drama, hem sevinç hem hüzün hem de umuda dair gözyaşı dökebileceğiniz, sık duymadığımız, çarpık bir annelik hikayesidir.

 

Mükemmel Aile Olma Kılavuzu

Yönetmen: Ricardo Trogi / Oyuncular: Emilie Bierre, Thomas Vallieres, Louis Morissette, Holden Wong, Louise Portal, Jean-Carl Boucher, Fayçal Azzouz, Frank Marrs, Alexandre Goyette, Chloé Germentier, Catherine Chabot, Gilles Renaud, Isabelle Guérard, Geneviève Laroche, Bianca Bellange, Xavier Lebel / Süre: 102 dakika
 

 

Çocuklar her zaman her şeyi anlamaz, o yüzden onlara gelişmiş insanlar gibi davranamazsınız, diyenlerden misiniz?..


Netflix'in Kanada Yapımı Komediler kategorisinde 14 Temmuz'da gösterime girmesi beklenen The Guide to the Perfect Family (Le Guide de la famille parfaite) adlı bu filmde; Quebecli bir aile, başarı ve sosyal medya imajı takıntılı bir toplumda çocuk büyütmenin getirdiği zorluklar, baskılar ve yüksek beklentilerle uğraşır.

 

Nasıl Süper Kahraman Oldum

Yönetmen: Douglas Attal / Oyuncular: Pio Marmaï, Leïla Bekhti, Vimala Pons, Farid Afifi, Swann Arlaud, Mehdi Boudina, Sofyan Boudouni, Cartman, Bojesse Christopher, Clovis Cornillac, Marc David, Carl Ernouf, Cyril Gueï, Vincent Haquin, Patrick Kodjo Topou, Jovani Noupinbon, Nicolas Pauget, Anthony Pho, Benoît Poelvoorde, Elodie Rouprêt, Léonie Souchaud, Judith Warner, Rachid Yous / Süre: 97 dakika
 

 

Kahraman diye bir şey yoktur, sadece ezikler vardır…


Netflix'in Fransa Yapımı Kitaplardan Uyarlanan Bilim Kurgu Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime giren How I Became a Superhero (Comment je suis devenu super-héros) adlı bu aksiyon ve macera dolu filmde; Paris'te süper kahramanlar toplumla mükemmel bir şekilde bütünleşmiştir.

Bu sırada süper güçlere sahip olmayanlara özel güçler sağlayan gizemli bir madde toplum içinde yayılır.

Böylece mücadele başlar ve insanlarla süper kahramanların bir arada yaşadığı dünyadaki yalnız polis, süper güçleri ortaya çıkaran korkunç planı bozmak için zeki bir dedektifle iş birliği yapar.

 

Özel Şebeke: Manuel Buendía Suikastı

Yönetmen: Manuel Alcalá / Oyuncular: Daniel Giménez Cacho / Süre: 100 dakika
 

 

Bir gazeteci ne zaman kariyerinde bir sayfayı kapatsa ardına bakıp kendine şunu sorma ihtiyacı duyar: Şu ana dek yayımladığım en önemli bilgi neydi?..


Netflix'in Meksika Yapımı Gerçek Suç Belgeselleri kategorisinde 14 Temmuz'da gösterime girmesi beklenen Private Network: Who Killed Manuel Buendia? adlı bu film; 1984 yılında Meksiko'daki ofisinin hemen dışında bir suikasta kurban giden araştırmacı gazeteci Manuel Buendía'nın hayatını ele alıyor.

Vakti zamanında "Savaş başladığında ilk kaybeden hakikat olur" sözlerini yineleyen Manuel Buendía'nın cinayetini aydınlatmak ve siyasetin uyuşturucu kaçakçılığıyla ilişkisini ortaya koymak için ünlü gazetecinin kariyerine odaklanıyor.

Basın ve hükümetin çok yakın olduğu bir zamanda bile politikacılara bulaşan, bütün yolsuzlukları, mafya babalarını ve silah kaçakçılarını haber yapan, çomak soktuğu kişiler ve merciler tarafından bir baş belası olarak mimlenen ama yine de yazılarını büyük bir cesaretle yayımlamayı sürdüren gazetecinin araştırmalarında aktif olduğu yıllarda okurların ağzında hep aynı cümle olurdu; Buendía'yı okudun mu?

Belgesel, otuz beş yıldan uzun bir süre önce, bir öğleden sonra sokağın orta yerinde katledilen Buendía ile aynı dönemde yaşamış farklı görüşlere sahip kişilerle yapılan görüşmeler aracılığıyla gazetecinin çalışmalarını ele alıyor ve Manuel Buendía'yı kimin, neden öldürdüğü sorusunu yanıtlamaya çalışıyor.

 

Süpernova

Yönetmen: Harry Macqueen / Oyuncular: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Peter MacQueen, Nina Marlin, Ian Drysdale, Sarah Woodward, James Dreyfus, Lori Campbell, Daneka Etchells, Halema Hussain, Julie Hannan, Truffles, Imogen Barnfather, Ruth Crane, Toby Gaffney, Adi Jones, Ian Mackenzie, Millie Macqueen, Paul Martin, Alex Morrison, Tina Louise Owens, John Alan Roberts, John Seymour, Lewis Sowerby, Justin Storey, Chinty Turnbull / Süre: 93 dakika
 

 

Eski halimle hatırlanmak istiyorum, dönüşmek üzere olduğum kişi olarak değil…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Supernova adlı bu film; yirmi yıldır beraber olan Sam ve Tusker çiftinin, Tusker'a erken aşama demans teşhisi koyulmasından iki yıl sonra eski bir karavanla tüm İngiltere'yi, arkadaşlarını, ailelerini ve geçmişlerinde yer alan mekânları ziyaret etmelerini konu ediniyor.

Bugüne kadar sahip oldukları en değerli şeyin birlikte geçirdikleri zamanlar olduğunu düşünen çiftin çıktıkları bu yolculukta ortaya çıkan sırlar, onların aşklarının büyük bir teste tutulmasına neden olur.

Sam ve Tusker, birbirlerine olan sevgilerini sorgulamak zorunda kalır.

 

Yarının Savaşı

Yönetmen: Chris McKay / Oyuncular: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, Betty Gilpin, Sam Richardson, Jasmine Mathews, Edwin Hodge, Ryan Kiera Armstrong, Keith Powers, Mary Lynn Rajskub, Mike Mitchell, Jared Shaw, Alexis Louder, Rose Bianco, Seychelle Gabriel, Alan Trong, Chibuikem Uche, David Maldonado, Kasandra Bandfield, Gregory Weeks, Keith Brooks, Rad Daly, Jim Palmer, Dean Feldman, Desiree Supernaugh, Dave Parra, Michelle Rivera, Kiley Casciano Davis, Barb Willis, April Knox, Matthew Cornwell, Patrick Malone, Clark Sarullo, Ashlyn Moore, Patrick Fleming, Alicia Cuthbertson, Terrence Smith, Felisha Terrell, Gissette Valentin, Nikki Mejia, Roger Barton, Eric Graise, Zachary James Rukavina, Angel Giuffria, Seth Schenall, Piper Collins, Joshua Israel, Amere Stewart, Caden Graham, Mia Naipaul, DJames Jones, Christina Bach, Andrea Andrade, Gary Weeks, Gabrielle Byndloss, Kenneth Israel, Melissa Saint-Amand, La'Toya Kirkland, Amanda Hatfield / Süre: 140 dakika
 

 

Günümüzde başlayıp geleceğe kadar devam eden bitmeyen bir savaş…


Bu hafta Amazon Prime Türkiye'nin Askeri Bilim Kurgu Filmleri kategorisinde gösterime giren The Tomorrow War adlı bu filmde; işgal altında bulunan dünyada insanlar, uzaylılara karşı verdikleri savaşta büyük bir yenilgiye uğrar.

Filmde 2051 yılından gelen bir grup zaman yolcusu acil bir mesaj iletmek üzere Dünya'ya vardığında herkes şaşkına döner: Otuz yıl sonrasından dünyaya ışınlanan ve insanlığın yarısından fazlasının on bir ay içinde öleceğini ve eğer bir an önce hazırlanmazlarsa kimsenin geleceği görmeye fırsatlarının olmayacağını söyleyen insanlar, bu zamandaki insanlığa acil yardım çağrısında bulunurlar.

Elbette bunun üzerine hemen harekete geçen dünya genç ya da yaşlı demeden yardım çağrısına cevap verir ve artık değişen düzende yaşayan bilim insanları, sistemi değiştirmek için asker yetiştirmeye karar verir ve milyonlarca asker bir araya gelir.

Görevlendirilenler arasında bir lise öğretmeni ve aile babası olan Dan Forester da bulunmaktadır.

Küçük kızı için dünyayı kurtarmaya kararlı olan Dan, gezegenin kaderini yeniden yazmak için umutsuz bir arayış içinde, zeki bir bilim adamı ve ayrı yaşadığı babası ile bir araya gelir.

Savaşa hazırlanmak için yeni bir yol keşfeden bilim insanları tarafından yetiştirilen askerlerin vereceği savaş, insanlığın geleceğini belirleyecektir.

Gelecekte, otuz yıl sonra, insanlık ölümcül bir uzaylı türüne karşı küresel bir savaşı kaybedecektir ve hayatta kalmak için tek umut, günümüz asker ve sivillerinin geleceğe gidip, savaşa katılmasıdır.

 

Flashback

Vakti zamanında kimi festivallerde, kimi sinemalarda kimi de ev videosu ve televizyon ekranlarında seyirciyle buluşan ama şimdi hem çevrim içi platformlarda hem de televizyon kanallarında bu hafta yeniden gösterime girecek olan 2020 öncesinde çekilmiş diğer filmleri sizin için derledim.


beIN CONNECT

Türkiye'nin ödemeli televizyon sistemi Digitürk'ün izleyicilerine diledikleri zaman diledikleri içeriklere ulaşma imkânı sağlayan dijital içerik platformu beIN CONNECT'in zengin kütüphanesinde temmuz ayının bu ikinci haftasında öne çıkan filmler şöyle;

  • Astronot (Astronaut, 2019)
  • Çılgın Dostlar (Open Season, 2006)
  • Çılgın Dostlar 2 (Open Season 2, 2008)
  • Çılgın Dostlar 3 (Open Season 3, 2010)
  • Grimsby Kardeşler (Grimsby, 2016)
  • Güzel Oğlum (Beautiful Boy, 2018)
  • Kod Adı: Angel (Angel Has Fallen, 2019)
  • Monos (2019)
  • Siyah Kristal (The Dark Crystal, 1982)


BluTV

Orijinal içerik üretimini özenle seçilmiş yerli ve yabancı yapımlarla genişleterek Türk SVOD pazarının büyümesine öncülük eden, istediğiniz zaman, istediğiniz yerden, birbirinden farklı dizi, film ve canlı yayını reklamsız izlemenizi sağlayan, Doğan Holding çatısı altında kurulmuş bir dijital televizyon platformu olan BluTV'nin temmuz ayının bu ikinci haftasında yayın kuşağında öne çıkan filmler şöyle;

  • Afacanlar Takımı Büyük Yarış (Der kleine Rabe Socke / Raven the Little Rascal, 2012)
  • Dostluğun Gücü (Dolphin Tale, 2011)
  • Kar Korsanları (2015)
  • Owls & Mice (Uilenbal, 2016)


FilmBox

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yayın yapan FilmBox Arthouse, temmuz ayında bizleri, Uzak Doğu sinemasında elli yıla uzanan bir geziye çıkarıyor.

Bayram öncesinde, 8-13 Temmuz tarihlerinde FilmBox Arthouse ekranlarında Uzak Doğu esintisi programıyla seyirciye ulaşacak olan, birer klasik olmanın da ötesine geçip, kült mertebesine ulaşmış Çin ve Japon filmleri şöyle;

  • Elveda Cariyem (Ba wang bie ji / Farewell My Concubine, 1993)
  • Erken Gelen Yaz (Bakushû / Early Summer, 1951)
  • Kaplanın Kuyruğuna Basan Adamlar (Tora no o wo fumu otokotachi / The Men Who Tread on the Tiger's Tail, 1945)
  • Qiu Ju'nun Öyküsü (Qiu Ju da guan si / The Story of Qiu Ju, 1992)


MUBI

Sinemanın her türlü form ve büyüklükteki ekranda izlenmesi gerektiğine inanan ve 10 milyondan fazla sinemaseveri aynı çatı altında buluşturan MUBI'nin dünyanın her yerinden en yeni yönetmenlerden en çok ödül kazananlara uzanan zengin programı yepyeni içeriklerle temmuz ayının bu ikinci haftasında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Uzman ekiplerin festivalleri tarayarak bulup çıkardıkları birbirinden güzel, heyecanlı ve orijinal filmlerle hazırladıkları; özel kuşakları, yönetmen retrospektifleri, önde gelen film festivallerinden gösterimlerin yer aldığı yapımlar arasında bu hafta öne çıkan filmler şöyle;

  • Aslı Gibidir (Copie conforme / Certified Copy, 2010)
  • İlk İnek (First Cow, 2019)
  • Kesinti (Ang Hupa, 2019)
  • Nina Wu (Juo ren mi mi, 2019)
  • Sonsuzluk ve Bir Gün (Mia aioniotita kai mia mera / Eternity and a Day, 1998)
  • Suspiria (2018)
  • Tutku Oyunu (L'amant double / The Double Lover, 2017)


Netflix

190'dan fazla ülkede 208 milyonu aşkın ücretli kullanıcının farklı türlerde ve dillerde diziler, belgeseller ve sinema filmleri izlediği, dünyanın eğlence odaklı lider yayın hizmeti sunan Netflix'in temmuz ayının bu ikinci haftasında kütüphanesine eklediği filmler şöyle;

  • American Ultra (2015)
  • Benimle Tango (Tango with Me, 2010)
  • Bu Her Şeyi Değiştirir (This Changes Everything, 2018)
  • Awon Boyz (2019)
  • Charlie Says (2018)
  • Dora ve Kayıp Altın Şehri (Dora and the Lost City of Gold, 2019)
  • Final Kızları (The Final Girls, 2015)
  • Halep'teki Son Adamlar (De sidste mænd i Aleppo / Last Men in Aleppo, 2017)
  • Kalp Atışı Dakikada 120 (120 battements par minute / 120 Beats per Minute, 2017)
  • Kızıl Joan (Red Joan, 2018)
  • Kurşunlar Arasında (6 Bullets, 2012)
  • O Bölüm 2 (It Chapter Two, 2019)
  • Rüya Gözler (Mat Biec / Dreamy Eyes, 2019)
  • Tavuklar Firarda (Chicken Run, 2000)
  • Top Gun (1986)
  • Üç Hırsız (Three Thieves, 2019)
  • Winchester Gizemli Ev (Winchester, 2018)
  • Yedi Yaşam (Seven Pounds, 2008)


PuhuTV

Doğuş Holding çatısı altında kurulan ve "Sen Nasıl İzlersen" sloganıyla faaliyetlerini sürdüren PuhuTV; bilgisayar, mobil cihazlar ve akıllı televizyonlar üzerinden erişilebilen uygulama yayınlarının yanı sıra film, dizi, çocuk türlerinde yerli ve yabancı içerikler sunmaya devam ediyor.

İnternet üzerinden hizmet veren bir medya sağlayıcısı olan PuhuTV'nin farklı kategorilerde bu hafta öne çıkan filmleri şöyle;

  • 8 Suikastçı (Kanyamakan / 8 Assassins, 2014)
  • Arap Dansı (Mon Fils / Dancing Arabs, 2014)
  • Babamın Sandalyesi (A Busca / Father's Chair, 2012)
  • Benim Adım Li (Io sono Li, 2011)
  • Betibú (2014)
  • Brazilian Western (Faroeste Caboclo, 2013)
  • Emma Hakkında Her Şey (Seis puntos sobre Emma / 6 Points About Emma, 2011)
  • Haykıran Adam (Un homme qui crie / A Screaming Man, 2010)
  • İnce Sarı Çizgi (La delgada línea amarilla / The Thin Yellow Line, 2015)
  • Mirasçılar (Las herederas / The Heiresses, 2018)
  • Son Söz (Hayuta and Berl / Epilogue, 2012)


Tivibu

Tivibu temmuz ayında, pandemiden dolayı sinemada gösterime girememiş macera, aksiyon ve eğlence dolu en yeni filmleri ekranlara getiriyor.

Ödüllü yönetmen Christopher Nolan imzalı filmler de temmuzda Tivibu'nun içerikleri arasında öne çıkıyor.

Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom'un dijital televizyon platformu Tivibu'nun izleyicisine sunduğu komediden aksiyona, bilimkurgudan festival filmlerine uzanan geniş seçkisinde temmuz ayının bu ikinci haftasında öne çıkan filmler şöyle;

  • Adalet (The Equalizer, 2014)
  • Annem (Mia madre / My Mother, 2015)
  • Aslı Gibidir (2019)
  • Dağların Ardında (Tramontane, 2016)
  • Harry Potter ve Ateş Kadehi (Harry Potter and the Goblet of Fire, 2005)
  • Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 2004)
  • Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises, 2012)
  • Kuzular Firarda: Uzay Parkı (A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon, 2019)
  • Ölüm Yolu (Wyrmwood, 2014)
  • Örümcek-Adam (Spider-Man, 2002)
  • Örümcek-Adam 2 (Spider-Man 2, 2004)
  • Örümcek-Adam 3 (Spider-Man 3, 2007)
  • Tuhaf Kiracılar (Adopte un veuf / Roommates Wanted, 2016)


TRT 1 & TRT 2

Diziler, belgeseller, çizgi filmler ve özel gösterimlerle dolu yayın kuşağıyla seyircisine ulaşan TRT'nin en çok izlenen kültür sanat kanalları izleyenlerine sinema şöleni yaşatmaya devam ediyor.

Her akşam ödüllü ve prestijli filmleri sinemaseverlerle buluşturan ve birbirinden değerli yapımları ekrana getiren TRT 1 ve TRT 2'nin temmuz ayının bu ikinci haftasında yayın kuşağında öne çıkan filmler şöyle;

  • Aile Babası (The Family Man, 2000)
  • Batlır (My Name is Batlır, not Butler, 2018)
  • Bir Gün Bir Çocuk (2016)
  • Biz Bir Dolaşalım (2016)
  • Börü (2018)
  • Burası Cennet Olmalı (It Must Be Heaven, 2019)
  • Derin Kuyu (Gui jing / Deep Well, 2017)
  • Derin Nehirler (Glubokie reki / Deep Rivers, 2018)
  • Dilsiz (2019)
  • İçimdeki Hazine (2018)
  • İnsanın Esareti (Of Human Bondage, 1934)
  • İz Peşinde (True Grit, 1969)
  • Kazanma Hırsı (Any Given Sunday, 1999)
  • Kong: Kafatası Adası (Kong: Skull Island, 2017)
  • Oyun (Play, 2011)
  • Ölüm Yolunda (Dead Man Walking, 1995)
  • Vikingler: Büyük Macera (Vic the Viking and the Magic Sword, 2019)
  • Yeşil Yol (The Green Mile, 1999)
  • Yol Kenarı (2017)


Festival ajandası

Açık Havada Popcorn Kokusu Var

Doğayla iç içe ve yemyeşil ortamıyla insanın içini huzurla dolduran Sultanpark, sinemaseverler için açık hava film keyfini şezlong konforuyla buluşturuyor.
 


Hijyen standartlarına göre hazırlanan yemek ve içecek satış standlarından yapılacak akşam yemeği servisi ve günbatımıyla birlikte akşama keyifli bir başlangıç yapmak isteyen sinemaseverler için etkinlik alanı 20.00 itibarıyla açılacak.

Birbirinden güzel yerli ve yabancı filmler yaz boyunca Swissotel'in 1000'den fazla dev ağacı içinde barındıran muhteşem korusunda, Sultan Park'ta gösterimde olacak.

Programda yer alacak filmler ise şöyle;

  • Aşıklar Şehri (La La Land, 2016)
  • Bir Zamanlar… Hollywood'da (Original title: Once Upon a Time… in Hollywood, 2019)
  • Bohemian Rhapsody (2018)
  • Charlie'nin Melekleri (Charlie's Angels, 2019)
  • Düzenbazlar Kulübü (Billionaire Boys Club, 2019)
  • Eltilerin Savaşı (2020)
  • Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2 (The Secret Life of Pets 2, 2019)
  • Organize İşler 2: Sazan Sarmalı (2019)
  • Tenet (2020)


Lüleburgaz'da açık havada sinema keyfi

1 Temmuz itibarıyla başlayan normalleşme takvimi kapsamında Lüleburgaz'da uzun bir aradan sonra ilk kez açık havada sinema keyfi yaşandı.
 


Film öncesinde ise Lüleburgaz Belediyesi vatandaşa patlamış mısır ve limonata ikram etti.

Lüleburgaz Belediyesi'nin geleneksel hale gelen ve her yıl daha da büyük ilgi gören Beyaz Perde Yıldızlar Altında etkinlikleri Kongre Meydanı'nda başladı.

Koronavirüs önlemlerinin alındığı açık havada sinema etkinliğinde sergilenen ilk film "Aile Arasında" filmi oldu.

Kongre Meydanı'nda düzenlenen ve vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği filmi Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli de halkın arasında izledi.

Kahkahanın eksik olmadığı film gösteriminden vatandaşlar büyük bir memnuniyetle ayrıldı.

Büyük bir ilginin gerçekleştiği film gösteriminde Lüleburgazlılar etkinliklerin devam etmesini isterken Lüleburgaz Belediyesi'ne de ayrıca teşekkür etti.
 


Başkan halkın arasında izledi

Öte yandan etkinliğe eşi Aysu Yetim Gerenli, Lüleburgaz Belediye Meclisi Üyeleri Aysun Dedeoğlu ve Nihal Organ ile birlikte katılan Başkan Gerenli, filmi halkın arasında arka sıralarda izledi.

Vatandaşla birlikte film izlemenin keyfini yaşayan Başkan Gerenli etkinlik sonrasında yaptığı açıklamalarda Lüleburgaz Belediyesi'nin her alanda çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

Üç gece süren film gösterimlerinin ardından etkinlik 8 Temmuz'da Cahit Berkay ve Film Müzikleri Orkestrası ile sona erdi.


Lights On Women Ödülü

L'Oréal Paris, kadın yönetmenleri destekleyen Lights On Women Ödülü'nün lansmanı ile Cannes Film Festivali'ne damgasını vuruyor!

74. Cannes Festivali kapsamında Cannes Festivali Kısa Film yarışması ve Cinéfondation ile birlikte; yükselen bir kadın yönetmeni onurlandıracak olan Lights On Women Ödülü'nün lansmanını duyuran L'Oréal Paris, bu ödül ile kadınları güçlendirme taahhüdünde bir adım daha ileriye gidiyor.
 


24 yılı aşkın bir süredir Cannes Film Festivali'nin resmi ortağı olan L'Oréal Paris, markanın değerlerini bünyesinde barındıran ikonik isimlerle ayrıcalıklı ilişkisi sayesinde, sinema sektöründe de kadınların güçlendirilmesini savunan feminist bir marka olmayı sürdürüyor.

L'Oréal Paris, kadınları güçlendirme taahhüdünde yeni bir pencere açarak, sinemadaki kadınlara özel bir ödül programı başlatıyor.

Gelecek vadeden kadın yönetmenleri yaratıcı tutkularının peşinden gitmek ve karşılaştıkları engellerin üstesinden gelmek konusunda teşvik edecek olan Lights On Women Ödülü ile L'Oréal Paris, kadınların sinemadaki yerini güçlendirmeye hazırlanıyor.

50 yıldır "Çünkü Biz Buna Değeriz" diyerek kadınları güçlendirme misyonunu taşıyan L'Oréal Paris, kadın yönetmenlerin de arkasında.

Markanın ikonik sloganı "Çünkü Biz Buna Değeriz"in 50. yıldönümünü de kutlayan L'Oréal Paris, festivalin bu yılında marka adına kırmızı halıda bulunan ve farklı, kapsayıcı bir güzellik vizyonunu kutlamak için bir araya gelen ünlü sözcülerinden oluşan bir yıldız kadrosunu Cannes'da ağırlayacak.

Cannes Festivali Kısa Film yarışması ve Cinéfondation ile birlikte L'Oréal Paris'in yükselen bir kadın yönetmeni onurlandıracak olan Lights On Women Ödülü'nün kazananı, Cannes Festivali Kısa Filmler yarışmasının seçkisinden ve Cinéfondation uluslararası film okullarının kısa film programlarından seçilecek.

Son seçim, Akademi ödüllü ve L'Oréal Paris elçisi Kate Winslet -ödülün ilk jüri üyesi- tarafından 16 Temmuz'da Cannes'daki Jeune Cinéma akşam yemeğinde düzenlenecek özel bir ödül töreninde belirlenecek ve duyurulacak.

Lights On Women Ödülü'nün ilk sahibi 30.000 euroya kadar mali destek alacak.

Bu eşsiz fırsat ve tanınırlık, kazanana daha fazla görünürlük için bir platform sağlayacak ve aynı zamanda sinemadaki yeteneklerin arasına dahil olma imkânı kazandıracak.
 


Lights On Women Ödülü'nün kazananını duyuracak olan Akademi ödüllü aktris ve L'Oréal Paris elçisi Kate Winslet, ödülle ilgili duygularını paylaştı.

Aktris Kate Winslet ödülle ilgili, "Kadın film yapımcıları için bu olağanüstü desteğe jüri üyesi olarak başkanlık etmek ve böylesine inanılmaz bir yeteneği kutlama fırsatına sahip olmak ne büyük bir onur! Sektörümüzde cinsiyet eşitliğini sürdürmek için bir topluluk olarak birlikte çalışmamız çok önemli ve bu önemli girişimde L'Oréal Paris ailesinin yanında yer almaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Thierry Frémaux, Festival international du film de Cannes Direktörü, şunları söyledi:

L'Oréal Paris ile olan bu heyecan verici ortaklık, markanın Cannes ve daha geniş sinema topluluğu için devam eden desteğinin doğal bir uzantısını temsil ediyor. Lights On Women Ödülü, hak eden bir yaratıcıyı onurlandırmak için çok ihtiyaç duyulan bir fırsat sunacak ve Kısa Film yarışmasının ve uluslararası film okullarının; yarının kadın yeteneklerini tanımaya yönelik kısa film programlarının daha geniş taahhüdü ile uyumlu olacaktır.


Delphine Viguier-Hovasse, L'Oréal Paris Global Marka Başkanı, "L'Oréal Paris kadınsı ve feminist bir markadır; biz, kadınları, engelleri aşmaları ve topluluk içinde uzun vadeli olumlu bir sosyal etki yaratmaları için güçlendirmeye inanıyoruz. Kadınların filmlerde çok az temsil edilmesi, büyük ölçekli bir destek gerektiriyor ve markamızı temsil eden inanılmaz kadın oyuncuların da yardımıyla, kadınların görünürlüğünü savunmak için marka platformumuzu ve kaynaklarımızı kullanmaktan gurur duyuyorum. Yetenekli kadınları desteklemeye ve onlara parlamaları için fırsat sunmaya kesinlikle inanıyorum. Festivalin resmi makyaj markası olarak, açılıştan kapanış törenine ve aradaki her gün için 300 unutulmaz makyaj görüntüsü yaratacak 30 makyaj sanatçımız bulunacak. Katılan herkes için çok beklenen bir birliktelik ve güçlenme anı olacak" dedi.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU