Çoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde bulunan çok sayıda arazi ve tesis özelleştirme kapsamına alındı

Kamu kurumlarının çoğu Ege ve Akdeniz sahillerindeki yüzlerce dönüm arazi üzerinde kurulu 18 eğitim kampı ve sosyal tesisleri Cumhurbaşkanı Kararı'yla özelleştirme kapsamına alındı

Özelleştirme kapsamında bulunan bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri ve özelleştirme kapsamına alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı / Fotoğraf: AA

Özelleştirme kapsamında bulunan bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri karara bağlandı, bazı taşınmazların da özelleştirme kapsamına alınması kararlaştırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Muğla'nın Bodrum ve Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine yapılan itirazlar reddedildi.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara'nın Çankaya ilçesi Çayyolu-1 Mahallesi'ndeki bir taşınmazın imar planı değişikliği onaylanırken, bir taşınmazın imar planı değişikliğinin bazı kısımlarının yeniden düzenlenmesine ve itirazların reddedilmesine karar verildi.

Mülkiyeti TEDAŞ, TEİAŞ, EÜAŞ ve Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Aydın'ın Didim ilçesindeki taşınmazın imar planı değişikliğine yapılan itirazlar reddedildi.

ozelliste.jpg
Kaynak: Resmi Gazete

 

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Eskişehir'in Tepebaşı, İstanbul'un Büyükçekmece ve Küçükçekmece ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine yapılan itirazların bir kısmı kabul edilirken, bir kısmı için hazırlanan imar planı değişiklikleri onaylandı.

Mülkiyeti TTA Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı İzmir'in Konak ilçesindeki taşınmaza ilişkin imar planı uygun bulundu.

Öte yandan, mülkiyeti farklı kurumlara ait Antalya'nın Manavgat ve Bursa'nın Karacabey ilçelerindeki 2 taşınmaz ile Aydın'ın Kuşadası ve Didim, Balıkesir'in Edremit ve Çanakkale'nin Gökçeada ve merkez, İstanbul'un Beşiktaş, İzmir'in Seferihisar ve Menderes, Kocaeli'nin Kandıra, Muğla'nın Ula ve Marmaris, Ordu'nun Perşembe, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçelerindeki taşınmazların özelleştirme kapsamına alınmasına ve özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2025'e kadar tamamlanmasına karar verildi.

resmig.jpg
Kaynak: Resmi Gazete

 

Kararda şu ifadelere yer verildi:

Ekli listede yer alan taşınmazların ve üzerlerinde bulunan yapıların (varlıkların);

  1. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından değerlendirilmek üzere özelleştirme kapsam ve programına alınmasına,
  2. Varlıkların satış, kiralama, işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayrı ayni hakların tesisi, gelir otaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar veya kat/arsa karşılığı inşaat yaptırma yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine,
  3. Özelleştirme İşlemlerinin 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanmasına karar verilmiştir.

 

Independent Türkçe, t24

DAHA FAZLA HABER OKU