Albayrak "İlk kez yıllık cari fazla vereceğiz" dedi, Öztrak "ekonomiye giriş dersini yeniden almasını" önerdi

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak haziran ayında AK Parti iktidarlarında ilk kez cari fazla verileceğini söyledi

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak mayıs ayında beklentilerin altında gelen enflasyon rakamları ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıkladığı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Albayrak Twitter hesabından grafik eşliğinde yaptığı açıklamada "Enflasyonda düşüş trendi sürüyor. İnşallah, yıl sonunda hedeflediğimiz rakamları tutturacağız" dedi.
 

 

Mayıs ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,46 artarak 16 milyar 813 milyon dolara yükseldi. Bakan Albayrak "Cumhuriyet tarihimizin aylık ihracat rekorunu kırdık" diyerek cari açığın tarihe gömüleceğini savundu.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hazine Bakanı Albayrak'ın aksine birçok ekonomist Türkiye'nin ekonomik modelinde cari açık vermeden büyüyemeyeceği görüşünde. Üretim yapabilmek için ara malı ithalatına ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Ara malı ithalatı azaldığında cari açık azalıyor ancak bu durumda büyüme de negatif etkileniyor. 

CHP'nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak da Bakan Albayrak'ın açıklamasını eleştirerek "ekonomiye giriş dersini yeniden alması gerekir" dedi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU